HEUR:VirTool.Win32.Generic Virüsü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Espeyato

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2014
Mesajlar
330
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, lisanslı Kaspersky İnternet Security kullanıyorum. Program HEUR:VirTool.Win32.Generic virüsü tespit etti ancak ortadan kaldıramıyor. Nasıl kaldırabilirim virüsü bilgisayardan ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha ayrıntılı nasıl yazabilirim bilmiyorum ama resim atabilirim. Kaldıramadığı yazmıyor ama ortadan kaldır dediğimde kaldırmıyor. Ortadan kaldıra tıkladığımda resimdeki sağ alttaki küçük pencere açılıyor orada da sadece atla yazıyor. Ben bazen oynuyorum ayarları ile sanırım o yüzden yakaladığı an kaldıramadı ve şimdi de arka planda sürekli çalıştığı için kaldırmıyor galiba pek anlamam virüsten ama öyle sanırım. Peki nasıl kaldırabilirim yani boot atmadan olmaz mı ?
virüüüs.png
 
Ayarları varsayılana sıfırlayıp tekrar kontrol edin. Ayrıca Kaspersky yazılımın güncel değil. Atla yazması silemediği anlamına değil Kaspersky'ın bir önlem yöntemi olduğunu bilmeniz lazım. Çünkü bulduğu zararlı bir exe'nin içinde sadece 1 veride tespit edilen bir zararlı. Bulduğu da sezgisel olarak bulunan bir zararlıdır. Güncel KIS yükleyip taratabilirsin.
 
Yazılımı güncelledim tekrar tam tarama yaptım ancak yine aynı. Bu virüs başıma çok iş açabilir mi acaba boottan başka çözümü yok mu ?
 
Yazılımı güncelledim tekrar tam tarama yaptım ancak yine aynı. Bu virüs başıma çok iş açabilir mi acaba boottan başka çözümü yok mu ?
Boottan başka derken? Başına iş açmaz zaten sezgisel olduğu zaten söyledim sana. H diskindeki setup olanı silersen o uyarıyı vermez ama lazım bir programın setup'u ise kalsın.
 
THE_MILLER isimli kullanıcı "Tam tarama yaptığında tekrardan karşına çıkıyorsa Kaspersky Rescue Disk'i USB Bellekten Çalıştırın USB ile boot ederek tarama yapmalısın." demişti o yüzden boot'tan başka yolu yok mu dedim.
Buna gerek yok. Antivirüsü açamasa idin yap derdim. Ama antivirüs doğru çalışıyor sadece ayarlarını kurcalamışsın. 2015 sürümünü kurdu isen zaten bir sorun olursa bağlantıları engeller merak etme.
 
2015 dediğinizde bende jeton yeni düştü. Bendeki 2014. 2015'e nasıl güncelleyebilirim ? Güncelle dediğinizde ben 2014'ü en güncel haline getirdim 2015'i yüklememiştim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı