ASUS X550LB Açılış ve Kasma Sorunu

afmha

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2014
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS X550LB bilgisayara sahibim. Bugün sabah bilgisayarı açtığımda birkaç yarım saat içinde bilgisayarın kasmaya başladığını fark ettim ve bir süre sonra Windows tamamen işlem yapmamaya başladı. Sadece bilgisayarın üstündeki TouchPad üzerinden fareyi biraz hareket ettirebiliyordum.
Bilgisayarı yeniden başlattım Windows'un ayarlar bölümünden bilgisayarı Gelişmiş Başlangıç seçeneği ile tekrar başlattım. Sistemi birkaç gün önceye sarmaya çalışıyordum fakat mavi ve hiç yazı olmayan bir ekran önüme geldi.
Bilgisayarı tekrar yeniden başlattım bu sefer GRUB önyükleyicisi de açılmadı sadece BIOS açıldı. Bir kaç kez tekrar başlatmaya çalıştım fakat her seferinde BIOS ekranı karşıma çıktı.Ayarları kaydet ve çık seçeneğini seçsem bile önüme BIOS ekranı tekrar geliyordu. BIOS üzerinden Fast BOOT özelliğini devre dışı bıraktım. Bilgisayarı tamamen kapattım ve elektriğini de kestim.
Yeniden başlattım bu sefer direk Windows ekranı karşıma geldi ve bilgisayar açıldı fakat hala kasma sorunu, tamamen kapanma sorunu devam ediyor.Sorun donanımdan mı kaynaklanıyordur yazılımsal bir sorun mudur? Yardım ederseniz sevinirim.

Not:
  1. Bilgisayarda hem Windows 8.1 hemde Ubuntu 14.04 kurulu.
  2. Bilgisayar birkaç gün önce bataryayı görmemeye başladı bu yüzden şarj kablosu takılı bir şekilde kullanabiliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Baktığımda arkada sadece Chrome açık iken 10-20 saniye de bir HDD kullanımı 2-3 saniye kadar %100'e çıkıyor sonra tekrar normal değerlere dönüyor. Dün HD Tune programı ile HardDisk'i taradığımda 1 tane Bad Sector buldu. Bununla ilgili bir sorun mudur bilemiyorum.
Üzgünüm geç cevap verebildim. Yazım hatası nedeni ile 1 günlük forumdan engellendim.
 
Fakat ben hiç bir işlem yapmıyorken arkada hiç bir şey açık değilken bir anda %100 olup sonra tekrar %0'a düşüyor kullanım bu normal bir şey mi? Bir sorum daha var HD Tune HardDisk'te 1 tane Bad Sector buldu bunu nasıl düzelte bilirim?
 
LLF yapılabilir fakat Bad Sector kalıcı olarka düzeltilemez. Sabit diski değiştirip SSD'ye geçmek en mantıklısı.

Fakat ben hiç bir işlem yapmıyorken arkada hiç bir şey açık değilken bir anda %100 olup sonra tekrar %0'a düşüyor kullanım bu normal bir şey mi?
Anormal. Bir sabit disk kullanıma ihtiyaç duyduğunda hep %100 oluyorsa aşırı yavaş demektir. Aşırı yavaşlıklar da diskteki arızalardan meydana gelir.
 
LLF yapılabilir fakat Bad Sector kalıcı olarka düzeltilemez. Sabit diski değiştirip SSD'ye geçmek en mantıklısı.


Anormal. Bir sabit disk kullanıma ihtiyaç duyduğunda hep %100 oluyorsa aşırı yavaş demektir. Aşırı yavaşlıklar da diskteki arızalardan meydana gelir.
Tavsiyeniz için teşekkürler. Fakat ASUS X550LB dizüstü bilgisayarını kullanıyorum. Garanti kapsamında. Aldığım bir SSD ile bilgisayarı servise yollarsam HDD ile SSD'yi değiştirirler mi? bilginiz var mı?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı