Windows 10 temiz kurulum esnasında hangi key kullanılır?

BİOS a gömülü key olmasa da yükseltmeden sonra temiz kurulum yaparken hiç bir yere key girme. Kurulum bitince internete bağlandığında windows aktifleşecek bende bu şekilde oldu.

Ürün Anahtarı VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T
Ürün Etkinleştirme (WPA) Gerekli Değil
Bu key Windows 10 home içinmi ?
 
VirtualBox ile Windows 10 Home sürümünü yüklerken elimdeki Windows 7 Home Basic OA MEA (HP Notebook'a ait, notebook pert ve key cihazın alt kasasına yapışık) key'ini kabul etmedi. Kurarken Atla seçeneklerine basarak kurdum ve kurulum tamamlandığında resimdeki gibi bir ekran ile karşılaştım. Acaba bu Key'i kendi Asus marka Freedos bilgisayarımda kullanmam mümkün değil mi ? kullanmak için neler yapabilirim ? Bu Key acaba bilgisayarla beraber çöp mü oluyor ?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    26,2 KB · Görüntüleme: 891
Arkadaşlar biri şu olaya açıklık getirebilir mi kafam iyice karıştı... Benim W7 Home Basic key'im vardı, W10'a güncellemek için gittim Home Basic kurup etkinleştirdim daha sonra da iso ile yükseltme yaptım direk etkinleşmiş bir W10 Home sürümüm oldu, aida64 ile ürün key'ini aldım, dedim temiz kurulum yapayım nasılsa key'imi aldım... Başladım kuruluma key sorma yeri geldi yazdım yeni aldığım key'i direk kabul edip kurulumu bitirdi, Windows açıldığında ise etkinleştir butonu yoktu bu key kulanılamaz falan diyordu bir türlü etkinleştiremdim yeni aldığım keyle, sanırım yanlış key'i aldım diye düşündüm tekrar w7 kurup iso ile yükselttim sistem otomatik etkinleşmiş geldi şuan ve yine aynı yeni key var... İş arap saçına döndü ben şimdi iso ile herşeyi silip kurulum yapmak istesem key'i kabul etmiyor her formatda w7 kurup 10 a mı güncelliyeyim yani...
Not: Leptobum eski BIOS'a gömülü key yok leptobun arkasında yazıyor key :)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı