Asus H81M-Plus vs MSI H81M-p33

Bilmediğim için soruyorum , aralarındaki fark nedir ?

Çekirdek hızı yüksekmiş tamam şimdi gördüm
 
10'dalık rakamlardaki çekirdek farklarını siz kendiniz voltaj vermeden bile yaratabilirsiniz. MSI kendini kanıtlamış bir markadır, vazgeçmenizi tavsiye etmem. 2.el kartlarda işler biraz karışık, çok yüksek voltajda yani overclock edilerek kullanıldıysa sıkıntı olabilir. Çok tozluysa da yüksek ısı altına maruz kalmıştır, ama satmadan temizlemiş te olabilirler. Şans işi birazda, neden sattığını dürüstçe söylemiyorsa büyük ihtimal vardır bir sıkıntısı. GTX 750 Ti performans açısından tatmin etmediyse 2. el olarak satılmaya başlanabilir, ama sorunlu bir kartsa bu bahaneye sığınabilirler.
 
çok teşekkür ederim. Son sorum sizide daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Galaxy markası da MSI gibi iyi bilinen bir marka mıdır? Sonuçta MSI 'ın sessiz yüksek ısıya dayanıklı uzun ömürlü olduğunu öğrendim. Galaxy' de böyle midir? Ayrıca bu MSI karta 4 pin güç girişi yokmuş dediler. Öyle dümdüz takıyormuşsun, çalışıyormuş. Aslı var mıdır?
 
MSI'da ek güç girişi yoktur evet, yuvaya oturttuğunuz gibi kullanabilirsiniz. Galax genelde yüksek performanslı HOF modelleri ile karşımıza çıkıyor ve piyasaya son 1-2 sene içinde 700 ve 900 serisi ile girdi ve ürün yelpazesini arttırdı. MSI detaylı incelemeleri ile ve uzun yıllar boyunca kullanmış kullanıcı deneyimleriyle kalitesini ispatlamıştır. Galax yeni bir marka sayılır ama ortakları köklü fakat bir MSI değil benim gözümde. Fanboyluk olarak algılamayın, iyiliğinizi düşünüyorum. Düşük fiyatlı ürünlere doların etkisi fazla olmaz zaten, özellikle fiyat farkları daha da düşük olunca.
 
Analadım ama ben tercihimi MSI 'dan yana kullanacağım gibi. Sonuçta güven duygusu diyelim. Ama tabiki değerli bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. Şimdi ;
-ZM-T1 Plus kasa
-G3258 işlemci
-MSI H81M-P33 anakart aldım. Geriye;
+MSI GTX750TI ekran kartı
+Gskill 2x4GB ram
+450W PSU
+120 GB SSD
+500 GB HDD kaldı. Bunları da topladığımız zaman hayırlısıyla bilgisayar öğrenmeye başlayabilirim.
 
Değerli skywalker ;
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum fakat geçenlerde bir makalede tek slot yerine çift slot ram kullanmanın performansı olumlu yönde etkilediğini okumuştum. Bununla ilgili bildiklerini benimle paylaşır mısın? Ben ramlerin çalışma mantığını bilmiyorum. Yani tek slot 8Gb ram mi? daha iyi olur yoksa 4+4Gb çift slot ram mi? daha iyi olur.
 
Eğer 8gb ram kullanırım daha da arttırmam dersen dual channel 4+4 GHZ tabiki daha iyi olur . Çalışma mantığını kabataslak şöyle tarif edeyim altında araba olduğunu düşün tek şeritli otobanda 180 hızı ile gidiyosun , çift şeritli otobandaysa 200 hızında..
 
İleride ramleri arttırmayı düşünmüyorum. Sanırım 2*4GB daha iyi olacak. Önümüzdeki ay ram ve SSD almayı düşünüyorum. Ucuz ve iyi bir ram+SSD. HDD kullanmayı düşünmüyorum artık.

Tabiki tavsiyelerinizi bekliyorum. Bugünde kasa da gelir inşallah. Hepsiburada dan sipariş vermiştim.

Bugün kasa da geldi. Bayağı da hoşlandım kasadan. Ebatları falan çok güzel sizde yakından bakın diye birkaç fotosunu çektim. Ama en güzel tarafı sadeliğiymiş ya :)
DSC_0025.JPG
DSC_0025.JPG
DSC_0026.JPG
DSC_0027.JPG
DSC_0028.JPG
DSC_0029.JPG
DSC_0030.JPG
DSC_0031.JPG
DSC_0032.JPG
DSC_0033.JPG
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı