Ekrana Görüntü Gelmeme Sorunu

Alperen Uçar

Kilopat
Katılım
14 Haziran 2015
Mesajlar
151
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar daha önce bir konu açmıştım bilgisayarım açılmıyor diye ancak sonradan işlemcideki barkodun neden olduğunu anladıktan sonra barkodu söktüm ve açıldı. Sonradan kendiliğinden kapanmaya başladı, termal macun sürdüm düzeldi 2-3 hafta sorunsuz kullanıyordum köye gittik geldiğimde ise bilgisayar açılmıyordu. Güç tuşuna basıyorum ışık yanıyor PSU çalışıyor ancak klavyenin ışıkları yanmıyor ve monitöre görüntü vermiyor. Parçaların hepsini çıkarıp taktım ekran kartının fanı dönüyor PSU'nun da
işlemcinin de. RAM zaten yeni ya da sorunsuz işte. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Statik mevzusu olabilir. Bilgisayar kapalıyken powera takılan fişi (prizden güç alan kabloyu) çıkartın bilgisayarı açmayı deneyin. Fanlar 2-3 saniyeliğine dönebilir. Dönme bittikten sonra tekrar başlatın(kablo sökük şuanki işlemlere kadar) bu sefer fanlar dönmeyebilir. Sonra kabloyu takın çalıştırmayı deneyin.

Çözüm olursa yazmanız yeterli.
 
aynı sorun bendede var açma tuşuna başıyorum fanlar dönüyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. sadece siyah ekranda kalıyor.
 
Merhaba arkadaşlar biraz geç dönüş yaptım bunun için özür diliyorum öncelikle baya eski bi sistem 9. yılını doldurdu ve arıza çıkardı DDR2 ram destekleyen MSI anakartlı bi sistem ayrıca sorun statiklenmeden değilmiş denedim olmadı yardımlarınızı bekliyorum.

Konu hala güncel arkadaşlar +++
 
Topraklama olan bi prize tak bu fayda etmezse, Bios pilini sök 15 dakika kadar bekle sonra tekrar tak. Bu arada bana göre bu sorun %85 bios pilinden kaynaklı daha önce bi arkadaşımda aynı sorunla karşılaşmıştık.Bios piliylede çözemezsen şu 2 örnekte olanların benzerinden mutlaka vardır anakartta onları bulup birbiriyle yer değiştir veya söküp çalıştırmayı dene.
 

Dosya Ekleri

  • A4E14708E9C4F2641AC01D5DB5A5F7A5.jpg
    A4E14708E9C4F2641AC01D5DB5A5F7A5.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 215
  • Bios sıfırlama.jpg
    Bios sıfırlama.jpg
    241,3 KB · Görüntüleme: 210
Son düzenleme:
Umarım statik elektrik ile anakarta zarar vermemişsinizdir. Bu olaylar genellikle anakarttan kaynaklı oluyor. Bios sıfırlaması yapınız. Eğer sorun devam ederse o zaman farklı bir anakart ile sisteminizi denemenizi tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı