Canon 100D 50mm lens Almak

Katılım
5 Ağustos 2014
Mesajlar
742
Yer
Eskişehir Odunpazarı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, baya uzun süredir girmiyorum. Yanlış bir şey yaparsam kusıra bakmayın. Neyse
ben canon 100d alıcam. 18-55 kit lens alıcağım. Video çekiceğim ama ıs stm lens lazım biliyorum yoksa ses çıkıyor. Sorum şu, dc 18-55 kitli alıp üstüne 50mm lens mi alayım yoksa 18-55 ıs stm alıp üzerine 50mm lens mi alayım yoksa ıs stm alıp 50 mm lense gerek yok diyip 18-55i öi kulanayım? 50mm lens 200tl dc olan kit 1200tl ıs stm li 1500tl.
18-55 dc + 50mm mi?
18-55 ıs stm + 50mm mi?
Yoksa tek 18-55 ıs stm'len işimi görür mü? Video için alıcağım, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak, 50mm lens bir fotoğrafçı için olmazsa olmaz bir prime lenstir, hem fiyatı hem özelikleri ile kesinlikle almanızı tavsiye edeceğim ki bu lens hem fotoğraf çekiminde hem de video çekiminde oldukça başarılıdır, keskindir ve süper bokeh etkisi verir. Ayrıca siz video çekimine odaklanacaksanız ve gerçekten 18-55'e karar verdiyseniz mutlaka sessiz odaklama yapabilen, ıs stm modeline yönelmelisiniz, çünkü bende video çekiyorum ve stm serisi bir lense sahip değilim, o odaklanma sesi beni ve videomu mahvedebiliyor çoğu zaman.

Ayrıca IS, Image Stabilition demek yani titreşim engelleme özelliğidir bu. Enstantanenin düşük olduğu zamanlarda çok işe yarar. Gece çekimlerinde IS özelliği olmayan lensle elinin titremesi yüzünden çekemediğin birçok fotoğrafı IS özelliği sayesinde daha rahat çekebilirsin. Fotoğrafında bulanıklık en aza iner. STM ise Canon'un video sırasında motor sesini en aza indirmesini sağlayan özellik, daha küçük, sessiz ve hızlı bir motor kullanır bu lensler.
 
Eğer sürekli çekim odağı delişecek veya geniş açıya gerek duyacak isen 18-55 ıs stm iyidir. Yani webtekno denen site bile 600d ile 18-55 kullanıyor. Ama onlar sabit odak kullandıkları için motor sesi çıkmıyor onlarda. 100d boyut olarak küçük ve iyi bir makine. Ben olsam 18-55 ıs stm alır. Sonra yanına 50 mm ıs stm alırım. Yani ikisi'de stm lens olur. Dersen'ki manuel odaklama yapıp bırakacağım ve sabit birinin videosunu çekeceğim. O zaman motor çalışmadığı için ses çıkmaz ama 50 mm daha keskindir ve portre çekimleri için ucuz ve vazgeçilmezdir.
Bu videoda karşılaştırıyorlar. Ayrıca 100d modeli ile kullanılıyor. Orası'da denk gelmiş. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı