Eski MacBook'a Mac OS Kurulumu

Sistemi açtıktan hemen sonra CMD + R tuşlarına aynı anda basarak aç. Bu sistemi Recovery mod ile açar. Buradan Mac internet üzerinden gerekli kurulumu yapması lazım.
Bunu yapmaya çalışıyorum zaten Apple Store üyeliği istiyor giriyorum muhtemelen benim kendi üyeliğimde işletim sistemi yok diy yüklemiyor satın alan kişi ben degilim sonuçta. İlk sahibini de kimse bilmiyor zaten. Bu şekilde olsa çok iyi olacak aslında ama olmuyor apple store adımını atlamanın bir yolu yok mu acaba ?
 
İso indirdim bir siteden win32 diye bir programla yaptım. indirdigim kaynaktada bu şekilde anlatmıştı ama açıkcası çok aklıma yatmadı. bir çok kaynak USB yi Mac üzerinde hazırlıyor benim o şansım yok şu an haliyle windows üzerinden hazırlamam lazım
 
Eyvallah dostum hemen deniyorum.

Bu linkten Mountain lion DMG indir:
Mac OS X Mountain Lion Free Download
Buradan da Transmac uygulamasını indir.
TransMac Windows software to open Mac HFS+ Disk and DMG files and convert DMG to ISO
Transmac Windows' a kur ve bu programı kullanarak dmg imajı USB' ye yazdır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Aynı buradaki gibi yaptım USB yi hazırladım.
Sonrasında Başlangıç diski olarak hazırladıgım USB yi seçiyorum Aşagıdaki resimlerdeki gibi. Sonrasında hiçbirşey olmuyor
 

Dosya Ekleri

  • 20150902_213017.jpg
    20150902_213017.jpg
    218,9 KB · Görüntüleme: 348
  • 20150902_213026.jpg
    20150902_213026.jpg
    181,2 KB · Görüntüleme: 321
Command + r kullanarak yapmaya çalışıyorum açılan ekrandan nasıl boot edicem ki bunu ? USB takılıyken Comman +r de işe yaramıyor zaten Yuvarlak simge çıkıyor gene Disk i degiştirsem falan bi degişiklik olurmu acaba yoksa sırf çalışsın diye windows yüklemeyi denicem valla
 
Yüklediğin ilk resimde recovery bölüntüsü var. Onu kastettim.
Onu tıklayınca Aşağıdaki resimdeki ekran geliyor . USB takılı değilken de aynı ekran geliyor zaten.
"Time Machine Yedeklemesinden geri yükle" Seçenegini denedim arıyor diyor birşey bulamıyor USB takıl olduğu halde. ki bunun olmadığını düşünüyorum ama genede denedim.
"Mac OS X'i Yeniden yükle" Seçenegi sadece indirme yapmamı sağlıyor. onuda başaramıyor zaten başarısız oldu diyip kapanıyor.
Yardımda sizin dediklerinizin aynısı var zaten şu ana kadar :)
"Disk İzlencesi" ni de diski onarmak için falan kullandım . buradan başka birşey yapmam gerekiyorsa söylerseniz sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • 20150904_001213.jpg
    20150904_001213.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 404
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı