Sıvı Soğutma vs Hava Soğutma?

sıvı &hava sogutma

  • sıvı sogutma

    Oy: 11 84,6%
  • hava sogutma

    Oy: 3 23,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    13

Emirhan çelt

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2015
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sıvı sogutma mı daha iyi yoksa hava sogutma mı? Overcloklu sisteme su sogutma ise hangilerini önerirsiniz? Hava ise hangilerini önerirsiniz? Şimdiden sag olun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok kişi sıvı soğutma diyerek atlayacaktır konuya ancak bu kişiler fiyat/performans ikilemini göz ardı ediyorlar, bütçeyi göz ardı ediyorlar.

Bütçe 250TL'nin altında ise şahsen ben hava soğutmaya yönlendiririm, hatta 500TL'ye kadar bile gönül rahatlığı ile hava soğutmaya yönlendirebilirim.
Zira 400TL'lik bir hava soğutmanın performansı emin olun rakibi olan sıvı soğutmadan aşağı olmayacaktır.

Sıvı soğutmalar yüksek bütçelerde devreye girer, +300TL bütçemiz varsa artık sıvı soğutmaya yönelebiliriz.
150-200TL'lik bütçelerle de sıvı soğutma alınabilir ancak o bütçeye çok daha iyi performans sunan hava soğutmalar varken ne kadar gerekli diye düşünürüm?

Kısacası bu tercih tamamen bütçe meselesi, bütçeniz belirli bir çıtanın üzerinde ise sıvı soğutmadan yana da tercih yapabilirsiniz.
Zalman CNPS12X'e 450TL verip de pişman olan kimse yoktur, hava soğutmaya da yüksek meblalar yatırılabilir.

Hava soğutma iyidir veya sıvı soğutma iyidir diyemeyiz, bütçe vardır, o bütçe ile alınabilen hava soğutma ve rakibi olan sıvı soğutma vardır. 2 soğutucunun marka modelini öğrenir kıyaslarız, hangisi daha iyi performans veriyorsa veya hangisi daha sessiz ise veya hangisi daha az yer kaplıyorsa veya hangisi estetik açıdan önde ise onu seçersin. Genelleme yapmak yanlış olur kısacası.
 
Donanımhaber 2. el kısmına giriyorsun 200tlye nh-d14 ya da silver arrow sbe ya da 250tl ye nh-d15 alıyorsun sana aşağı yukarı corsair 100i performansı veriyor derdin tasan kalmıyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı