El yapımı ve hazır soğutucu performans farklılıkları

onurdurgut1

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yeni bir sisteme el yapımı bir soğutucu mu yoksa hazır Cooler Master gibi markaların soğutucuları mı tercih edilmelidir? Hangisi daha iyi performans sağlar? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmadan bahsediyor olmalısın, ona el yapımı değil de el emeği veya tam anlamıyla custom diyelim, yanlış anlaşılmasın.
Bu sorunun cevabı senin amaç, istek ve arzularına göre taraf değiştirebilir. Custom sıvı soğutmaların kullanılma sebebi daha yüksek performansın yanı sıra estetik beklentiler ve tek seferde tüm sistemi dolaşabilen bir sisteme imkan tanımasıdır. Yani anakartın indüktörlerinden tut köprülere, oradan da ekran kartına kadar her donanımı soğutabiliyoruz. Hazır sıvı soğutmalarda bu imkan yoktur.

Ayrıca custom sıvı soğutmanın Türkiye içerisinde pazarı bulunmadığından yurt dışından getirmen gerekecek, ayrıca hazır sistemlere göre çok daha maliyetli olacağı da tartışmasız.
 
Bilgisayar kurduna katılıyorum. Yüksek performans ve ya işlemciye aşırı derecede Overlock yapmıyacaksanız sıvı soğutucusuna bile gerek olduğunu düşünmüyorum (Aşırı sıcak iklim koşuları tartışmaya açık).
 
Türkiye'de pazarı hiç yok demeyelim. Sadece çok yaygın olmadığı için fiyatlar çok fahiş. n11'de conn adlı mağazadan yurt dışından getireceğin fiyata en yakın maliyetle alabilirsin parçalarını. Fakat custom sıvı soğutmayı sadece işlemci için kuracaksan bence gerek yok çünkü sırf işlemci soğutmaya en az 800-1000tl vereceksin onun yerine Corsair / antec / CM vb markaların AIO yani hazır kitlerinden alırsan daha faydalı olur ya da daha uygun fiyatlı olsun istersen Thermalright Silver Arrow SBE ya da Noctua Nh-d14/15 gibi modelleri de tercih edebilirsin. Bu bahsettiğim soğutucuların overclocksuz performasları aşağı yukarı aynı olacaktır yaptığın overclock'a göre ayrışacaklardır birbirlerinden. Yanlışım var ise düzeltebilir arkadaşlar ama ben 4790k/6700k gibi zaten base clock'u ~4ghz olan işlemciyi 4.5ghz yapmak için gidip o kadar para vermezdim onun yerine bir noctua nh-d14 ya da 15 alır mis gibi kullanırdım.
 
Silverstone Tundra TD03-E kapalı devre sıvı soğutma alabilirsin. Overclock yapsan bile işini fazlasıyla görecektir. Custom soğutma baya maliyet isteyen bir şey.
 
Custom sıvı soğutma ülkemizde parça bulunmadığı için fiyatını hakedecek bir soğutma performansı sağlamıyor. Ülkemizde genelde estetik açıdan bu işi hobi olarak gören kitle tercih ediyor. Bence hazır sistemlere yönelmelisin.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yazdıklarınızdan sonra hazır markaların yapmış olduğu soğutucuyu almaya karar verdim. Aklımda zaten Corsair ve Cooler Master soğutucular var :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı