Laptop Isınma Sorunu

Masaüstünde pil ikonunu sağ tıklayıp, power options'a gir.
Seçili opsiyona ait change plan settings linkini tıkla.
Açılan sayfada change advanced power settings'i tıkla.
Açılan kutuda processor power management altındaki maksimumlu seçeneği kısarsan yani %100 den aşağı çekersen ısınma sorunun azalır, işlemcin azalttığın miktarda yavaşlar ama ısı sorunun çok daha azalır.

Üzerinde marka yazmayan bir üründen performans beklemek doğru değil.

http://www.hardwaresecrets.com/wp-content/uploads/tcr13-g1.gif
Aynı sistemde listedeki ürünlerle yapılan testlerde işlemci sıcaklığı ve oda sıcaklığı arasındaki fark. Az olan daha iyi tabloda.

Başka bir test, hava soğutmalı testte:http://media.bestofmicro.com/6/G/396808/original/02-Air-Cooling-High-Pressure.png
Su soğutmalı:http://media.bestofmicro.com/6/F/396807/original/01-Water-Cooling-High-Pressure.png


Yani fiyatı ve özelliği üst seviye olan her macun daha ucuz ve farklı teknolojili üründen daha iyidir diye birşey yok. Listede Vatan'daki Xigmatek pti g3606'da yer bulmuş. Yukarıdaki bazı ürünler de var.
Bunu deneyebilirsin:XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN
Ya da daha iyileri için daha fazlayı gözden çıkarman gerekir. Listeleri referans alabilirsin.
 
Teşekkürler, bu değer şimdi %100 idi bunu %75 yaptım ne gibi değişikler olur ve bunu kısıp çoğaltmak ne işe yarıyor ne yapıyor yani ? en kısa zamanda da gidip termal macun alacam, hangi macunlar daha iyidir, iyi olup olmadığını nasıl anlarım ?
 
İşlemcinin maks. çalışma değerini %25 düşürmüş oluyorsun yani downclocklanmış oluyor ama zaten güçlü olduğu için performansta sıkıntı yaşamıyor olman gerek. Oyunlarda vs. eksiklik hissedersen bir miktar daha arttırırsın.

Sıcaklıkları Aida64 ile kontrol et, downclock öncesi ve sonrası. Bu kontrolleri aynı koşullar için yap mesela ısınma sorunu yaşadığın oyunlarda deneme yap aynı sürelerde.

Ya da OCCT vb. programlarla yapay olarak işlemciye yük bindirebilirsin, bu şekilde yapman daha çabuk ve sağlıklı olur.
 
Daha önceden, markası aklımda değil gri bir termal macun sürmüştüm gene ısınma oluyordu ve o macunun biraz kalitesiz olduğunu biliyordum, sonra ALPA diye bir termal macun aldım onu sürdüm gene aynı devam etti sonra bu olaylar oldu ve gri macunu aynı şekilde tekrar sürdüm sorun çözülmedi bu seferde markasız bir termal macun kullandım acaba format mı atsam ? dediklerinizide bir deneyeceğim.
 
Ne yapsam olmuyor, dediğiniz şeyi yaptım testing felan dedi 70-80 derece gösterdi fotoğraflarda ve sadece şuan internette bu sayfa açık.
 
Aman aman 100 dereceyi buldu demin :(

OCCT programındayım şuan ON OFF seşenekleri var ON tıkladım sistemi yordu biraz 100 dereceye kadar çıktı 80-90 civarlara geçti sorun termal macunda değilse nerede olabilir ?
 
Yarın macun almaya giderim o zaman şimdiden birde benim aldıklarım şırınga gibi olanlardan değil idi kalitesizliklerinden şüphe ediyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı