Ddos/dos saldırısı Olup Olmadığını Öğrenme

awareofstorm

Hectopat
Katılım
28 Eylül 2015
Mesajlar
70
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hız değerlerim çok iyi olmasına rağmen Google'a ping atınca kablolu bağlanmama rağmen 100-110 civarı ping alıyorum. Çoğu geniş bant gerektiren şey aşırı yavaş. Modem değişildi, dış kablolar değişildi, format atıldı fakat sorunum devam ediyor. İnternet servis sağlayıcım tüm kontrollerin yapıldığını söyledi. Elimde kalan tek şey Ddos/Dos saldırısı olup olmadığı. Bunu nasıl öğrenebilirim? Çözümü nedir? Acaba ''Bandwidth Şişirme'' adlı saldırıyı yaşıyor olabilir miyim?
 
Biri size neden o kadar süre saldırabilirki? Ethernet kablosunu değiştirdiniz mi? Dış kablodan kasıtı tam anlamadımda. Ve kurduğunuz driveri kontrol edin. MTU iletişim konusuna bakın. Birde kablosuz olarak örnek olarak telefonu PC'ye bağlayıp ordan deneyin kesin olarak anlaşılır DDOS mu değilmi.

Ben ethernet kablosu yüzünden yaşadım böyle problemleri.
 
Pingle sizin ne işiniz var? Hangi antivirüsü kullanıyorsun? Hangi ISS kullanıyorsun?
Profesyonel olarak online oyun oynuyorum ve 30-100 ping çok fark ediyor. Avast kullanıyorum. Ttnet kullanıyorum.

Biri size neden o kadar süre saldırabilir ki? Ethernet kablosunu değiştirdiniz mi? Dış kablodan kasıtı tam anlamadımda. Ve kurduğunuz driveri kontrol edin. MTU iletişim konusuna bakın. Birde kablosuz olarak örnek olarak telefonu PC'ye bağlayıp oradan deneyin kesin olarak anlaşılır DDOS mu değil mi?

Ben ethernet kablosu yüzünden yaşadım böyle problemleri.
Ethernet kablosunu değiştirdim zaten. Sonuç değişmedi. Google'a ping attığımda çoğu zaman %10 paket kaybı diyor. MTU optimizasyonu yapıyorum hiçbir sorun yok ertesi gün paket kaybı diyor yine. Gelen giden paketlerde sıkıntı olabilir çözemedim.

Dostum bu linki atıp gidiyorsun hiç okumadan. Daha öncede söylediğim gibi yaptım işe yaramadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun TTNET ve altyapı kaynaklıdır. Tekrardan hız testi yaptırıp durumu öğrenin. Ayrıca farklı bir sistem(pc, tablet, telefon) ile deneyip durumu kontrol edin.
Dediğiniz gibi TTNET kaynaklı. 1-2 gün düzelmişti şuan yine eski haline döndü. Bu sefer sadece ping sorunu var video yükleme hızım da sorun yok...
 
Türk milletimizde şöyle bir anlayış var, benim internetim yavaşladı, kesin birileri bana saldırıyor. İlk olarak size belirtmek istediğim birkaç madde var:
  1. Saldırı alıyorsanız IP adresinizi herhangi bir yerden birileri öğrenmiştir. Açık port olmasa bile bu interneti yerlere süründürmek için iyi bir yöntem. Skype falan varsa kapatın ve IP'nizi değiştirin.
  2. Saldırı aldığınızda önünüzde sağlam donanımsal bir firewall yoksa modem aşırı istek nedeniyle kendisini korumak amaçlı kilitleyecektir. Bu nedenden internete herhangi bir erişiminiz olmayacak. Modemin panelinde herhangi bir yavaşlama görürseniz olağan dışında, saldırı alıyorsunuzdur.
  3. Modeme direk alınan saldırılara sağlam bir sunucudan saldırı geliyorsa kesinlikle firewall olmadan kaldıramaz. Bu size ping olarak işlemez. Yani internet bağlantınız kopacaktır.
  4. TTNET için arada böyle sorunlar oluyor, kafaya takmamak lazım. Saldırı alıyorum diye çıldıranlardan olmayın siz de... Saldırı aldığınız falan yoktur yüksek ihtimalle.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı