DotA 2 Sniper Taktikleri

Sniper oynuyorsan 50 hareket hızı veren botdan sonra alacağın ilk item shadow blade olmalı çünkü sniper cok kolay ölen bir hero bu yüzden shadow blade inanılmaz bir kurtarıcı sniper için. 3. olarak desolator almaya çalışın, 4. olarak deadelus çok iyi bir item. Son olarak gizli dükkandan +55 saldırı hızı veren itemi alın.
 
Bu oyundaki en kolay kahraman varsa o kesinlikle Sniper değildir. Zeus varken Sniper kolay demek bence hakaret olur. Ayrıca Riki de zor bir kahraman, çünkü sürekli rakip takımın hareketlerini ve eşyalarını izlemek zorundasın. Üstüne üslük, erken bir Riki seçimi sonrası Bounty Hunter veya Slardar seçimi görmen olası. Bu ön bilgiden sonra Sniper eşyalarına gelelim.

Sniper, yavaşlatma odaklı yapı ile çok iyi gidiyor. En çok tercih edilen yapı; Phase Boots, Ring of Aquila, Sange and Yasha, Eye of Skadi, Mask of Madness ve TP Scroll. Yeterince canın ve vuruş gücün olur. Bu yapıyı kullanacak olanlar genelde Shrapnel yeteneğini ikincil olarak yükseltirler, vuruş mesafesi veren Take Aim'den sonra.

İkinci bir yapı, sürpriz seven, ama dayanıksız bir yapı. Bu yapıda Shadow Blade, Power Treads, Desolator ve Daedalus bulunur. Vuruş gücü yüksektir fakat can yetersizliği önemli bir dur aracıdır.

Üçüncü yapı, makineli tüfek Sniper'dır. Bu yapı TP ve ayakkabı hariç Mjollnir alma, üstüne de Daedalus tamamlamaktan oluşur. Bu yolu seçenler ilk yeteneği pas geçip Headshot'a daha fazla önem verirler.

Dördüncü ve son yapı, destek Sniper, Blink Dagger ile pozisyon alıp takımın asıl sırtlayıcısına alan sağlar. Bu yapı, vuruş eşyası olarak Maelstrom'ü içerir.
 
Sniper'da taktik yok ki. Al üç beş eşya öldür babam öldür. Düz atağı ve Ultisinden başka bir olayı yok. Zaten oyun sonunda Ultisinden daha çok Damage atmaya başlıyosunuz. Last Hit almaya bakın.
 
Başlangıç olarak damage odaklı ilerlemek istiyorsan ayakkabı Phase attack speed bazlı ilerlemek istiyorsan Power Treads deneyebilirsin. Ardından Ring of Aquila iyi bir early itemi olucaktır. Ardından Mask of Maddnes ve Sange & Yasha tamamlayın atack speed ve head shot ile birlikte S&Y'nın verdiği slow ile rakiplerini uzaktan kolayca öldürebilirsin belli bir noktadan sonra damage yetmediğinde Daedelus çıkabilirsin. Fakat çok fazla item çeşidi var buna sabit kalmakta mantıklı değil bu önerdiğim en son meta da kullanılan builddir.
 
Kardeşim her agi herosu gibi stat ağırlıklı gitmen daha mantıklı olacaktır. Manta sy skadi.. yeteri kadar attack+hareket hızı+yüksek stat ve hayvani bi slow. Bu buildin üstüne istediğin itemı çık iş yapar.
 
1-maelstrom
2-yasha( bazen ilk olarak da kullanabilirsin speed lazımsa, maelstromu da arada jung giriyorum kolay kesmek için alıyorum.)
3-2050 gold critic item vardı ya o adını unuttum. :)
4-shadow blade(gereken oyunlarda al.)
5- eye of skadi
Sonra bunları manta deadelus ve mijonur e tamamlamaya çalış.
Nasıl oynaman gerektiğine gelirsek her zaman arkada oynaman gerektiğini biliyosundur. :) Ve asla tek başına dolaşma düşman topraklarında :) En önemlisi bu ilk 3 itemi earlyde çıkman lazım. Sonra zaten adam yanına gelene kadar yatar. :)
 
Ranked'e gerek yok normal maçta bile, biraz oynamasını bilen sniper'ı rahatça öldürüyor zaten. Shadow blade'de işe yaramıyor dust yüzünden :D.
Bütün bunlara rağmen arada bir oynuyorum yinede Sniper, oynaması zevkli geliyor bana, tek yaptığın sağ tık.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı