Dell İnspiron 5537 Windows 8.1 Açılışta Siyah Ekranda Takılma Sorunu

  • Konuyu başlatan Mehmet Unsal
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2B
Evet oluyor arada ama doğru kurmuşsun.Sürücülerinde güncel olduğundan eminsen yapacak çok fazla birşey yok. Windows sürümün orjinalse Windows 10'a yükselt derim Dell bilgisayarlar Windows 10'da çok güzel performans veriyor ayrıca sürücülerin neredeyse hepsini updateden kendisi yüklüyor.
 
Güvenli modda her seferinde sistem tek seferde sorunsuz açılıyorsa driver kaynaklı olması çok daha olası.
Sorunsuz açılıyorsa:


Tüm driverların, BIOS'un güncel mi diye öncelikle kontrol et, aygıt yönetcisinden. Windows güncellemelerini açıp sistemi güncelle şayet 8.1 dosyan updateli versiyon değil ise. Hala sorun var mı kontrol et updatelerden sonra.

Sorun varsa:

Güvenli modda yazılanları uygulayarak grafik kart driverlarını DDU ile kaldır.
Display Driver Uninstaller (DDU) AMD+NVIDIA Sürücü Kaldırma Aracı

Sonrasında ister Dell sitesinden ister Intel ve AMD sitelerinden ekran kartı driverlarını yükleyip tekrar kontrol et.

Ben sorun yaşandığı zaman laptop üretici sitesindeki driverların kulanılmasından yanayım, sisteme uygunluğu test ediliyor, yeri geliyor ufak dokunuşlar yapılıyor, DDU'dan sonra ilk Dell driverlarını yükleyip test edersin, sorun çözülürse dilersen DDU ile gene aynı işlemleri yapıp sonrasında Intel ve AMD sitesindeki driverları da deneyebilirsin.
 
İndirdim en güncel driverları, sonra güvenli modda DDU ile kaldırdım indirdiklerimi kurdum normal Windows modunda ve sorun yine aynı :lanet: Kapanmıyor uykudan çıkmıyor. Güncel driver yaramıyor bilgisayara Dell'in sitesinden indirdiğim de problem teşkil etmiyor güncel de ise bir sıkıntı oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı