E8600 Sistem Toplama

Brk_Ycl

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2015
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, elimde yıllar öncesinden kalma arada teklese de halen çalışır durumda olan bir masaüstü bilgisayarım var. Bu bilgisayar intel core 2 duo e4300 işlemci, asus p5gz-mx anakart, 2gb ddr2 ram, 200 gb wd hdd, ve ati radeon hd4650 1gb 128bit, parçalarından oluşmakta. Ben bu sistemi değiştirmek istiyorum. Bunun sebebi ise visual studio, autocad, proteus, elektronik çizim ve yazılım tarzı programları işim gereği kullanmaktayım tabi bu bilgisayarla pek mümkün olmuyor. Özellikle visual studio ve autocad de aşırı kasmalar meydana gelebiliyor.
Şu an açıkçası bilgisayara pek para harcamak istemiyorum, oyunlarla felan da aram yoktur. Amacım bu bilgisayardan biraz daha üst seviye daha yüksek ram ve daha yüksek işlem gücüne sahip ucuz yollu parçalarla sistem toplamak istiyorum. Aklımda olan işlemci core 2 duo e8600 3.33 ghz 6mb ve buna uygun iyi bir anakart en aşağı 8gb ram. Bu parçaları araştırdım internette halen ikinci elleri mevcut. Düşük fiyatlarla ancak böyle bir şey yapsam mantıklı olur mu yani akıl karı mıdır böyle bir şey yapmak? sayın @Recep Baltaş dan bu konuda yardım bekliyorum, ilgilenirse sevinirim. (Not: Oyun olarak eskiden kalan bir alışkanlık cod serisine hayranlık duymaktayım fakat bu bilgisayarım yetmediğinden dolayı en son mw3'de kaldım, böyle bir sistem yaparsam diğer yeni çıkan cod serilerini düşük ayarlarda da olsa oynayabilir miyim?)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, herkese iyi akşamlar ve iyi forumlar.
 
Merhaba öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Geç cevap verdiğim için de özür dilerim. Cevap yazma yasağım vardı. Amacım minumum fiyata elde etmek şuan için sadece işlemci,ram ve anakart almayı düşünüyorum 300,400 lira civarında bütçe ayırabilirim. @hknkck
 
775 pin ile devam etmek isterseniz ; kullandığınız programlar 4 çekirdek kullanabiliyorsa Q8400 almanızı öneririm. P45 4 ram slotlu bir anakart ve 4x 2GB ram ile güzel olur. İşlemciyi çok zorlamadan 3.0'a çıkarabilirsiniz.
Zamanınız varsa 2.el forum ve siteleri takip ederseniz 400 tl'ye kadar daha iyi işlemci, anakart, ram satanlar çıkabiliyor. 2.elde sorunlu satıcılarla karşılaşma riskini aklınızda bulundurmanızı öneririm.
 
Son düzenleme:
Programlar genelde fazla sistem istiyor. Özellikle de Unity 3D gibi bir uygulama kullanıyorsanız. Video düzenlemek için güçlü bir işlemci bulun, fotoğraf düzenlemek için ise iyi bir ekran kartı bulun.
 
Aslında ilk düşündüğüm Q9650, veya ona yakın performans' da dört çekirdekli bir işlemci idi fakat bu işlemcilere çok yüksek fiyat istiyorlar. Yani 200 küsür lira eski bir işlemciye verene kadar yeni nesil pentium g serisi işlemci alır overclok ile kullanırım daha mantıklı olur. E8600'ü hem performanslı hem önbelleği idare eder, hem de overclock ile iyi bir iş çıkarıcağını düşünüyorum. Benim burada bu konuyu açmamın amacı bu şekil'de bir sistem toplamış birileri vardır mutlaka bu kişilerden deneyimlerini paylaşırlarsa ona göre hareket ederim diye düşündüm. @hknkck
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı