Yosemite HD 4600 Kurma Sorunu

Unibeast ile hazırladıysan sorun yok. Bundan sonra yapacağın şey Multibeast indirmek ve sistemine uygun bir şekilde kurulumunu yapmak. Bunu yaptıktan sonra EFI oluşacak. Buraya USB / EFI içindeki CLOVER klasöründen b,r önceki mesajda verdiğim rehberdeki gibi gerekli dosya ve klasörleri kopyala.
MultiBeast 8.0 Update
 
arkadaşlar el capitan 10.11.1 raw dosyasını indirdim usb ye yazdım clover ekranında apple logosuna tıkladığım zaman system uptime in nanoseconds satırında kalıyor. bilgisayarım hp pavilion 14 n201st. bios sürümü ınsyde f.34. bıos modu UEFI.intel core i5 4200U CPU 1.60 GHZ 2301 MHz 2 çekirdek 4 mantıksal işlemci. yardımcı olur musunuz ?
 
Yahu kafayı yiyeceğim: Bende bir EFI sorunu var. Sıfırdan başlamak adına USB den yeniden kurdum. USB de EFI klasörü yok. EFI diye bi partition mı var acaba dedim, o da yok. Clover kurulumu ile Masaüstüne EFI diye bir partition geliyor. Nerede olduğunu bile bilemiyorum. Disk ikonu ile geliyor. Hangi fiziksel diske bağlı anlamdım. Eskiden sabit diskte plist dosyasına dokunduğunda izin vermeyen bir EFI klasörü vardı. Masaüstündeki düzenleniyor. Gözümün önündeki birşeyi göremiyorum ama ne...:tırnak:
 
Clover kurulduktan sonra gelen HDD' nin EFI bölüntüsü. USB' nin EFI bölüntüsünü göstermek için Clover COnfigrator ile Mount edeceksin.
 
Baba ellerinden öpüyorum!!!!!! Çok yaşa. :aşk:
1536Mb olarak göründü alet. Şeffaf menüleri falan gördüm. Menülerde bi bozukluk var ama onunla ilgili birşeyler de hatırlıyorum. Bi arkadaş sormuştu. Şimdi sindirmek için biraz üzerinde çalışayım. Ethernet gitti. Bluetooth tan telefonun tethering özelliği üzerinden bağlıyım.
 
USB içinde Ethernet kext varsa onu HDD / EFI içine kopyala. Menü boyukluğu ile ilgili olarak HD4600 rehberdeki 9mb yamasını yapacaksın.
 
Bir sorun da bataryanın ve sistem saatinin doğru rapor edilmiyor olması.. Batarya %0 görünüyor. Saat de ayarlandı mı oluyor ama windowsta bozuk çıkıyor. Onun da bir fixi patch i falan var herhalde?
 
Saat için:
Windows üzerinde iken regedit.exe aç. Şu yolu bul:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation
TimeZoneInformation içinde boş alana sağ tık yap ve New-> DWORD (32-bit) değeri gir. Name olarak RealTimeUniversal ver. Ardından buna çift tıkla ve değer olarak 1 ver. Sistemi yeniden başlat.
Pil için şunu dene:
RehabMan-Battery-2015-1109.zip
 
Sayende kusursuz çalışan (Üstelik dokunmatik ;)) bir Macintosh a sahip olmaya doğru hızla ilerliyorum:
Battery Kext kurunca %0 gösteriyor. Verbose modunda açtığım bir sefer 'ACPIBattery maksimum değeri 50000 saçma bir değer. Sıfıra resetliyorum' bilgisini verdiğini çok iyi hatırlıyorum. Bu muhtemelen çalışıyor ama maksimum değer -bir şekilde- 50000 değerini aldığı için sıfıra çekiliyor. Clover Configurator ile biraz kasayım bakalım.

Son olarak geldiğim durumu paylaşayım:
Menülerdeki görsel sorun 9 mb patch e hiç girmeden ig-platform-id olarak 0xa2e0008 girince halloldu. Sadece girişte elma resmi birkaç saniyeliğine çizgi çizgi bir formda 5-6 kopya olarak görünüyor ardından düzeliyor. Onun da düzeltmesi var sanıyorum ama acele etmiyorum onda. Sorun olmuyor.

Vietnam Tool içindeki HD4600 DisplayPort ve HDMI patch i kurarak bu çıkışlardan da canavar gibi görüntü aldım. İster Mirror ister çift olarak Dell 2713h ekranda 2560x1440 a kadar gördüm. Yalnız ilk açıldığında DP den büyük ekrana görüntü düzgün gidince laptop ekranı bozuldu. HDMI da takılınca ikisi birden FullHD olarak düzeldi. HDMI çıkınca geri bozuldu. Önce üç ekran varmış gibi gördü. Sonra çok ekran ayarlarından bi öyle - bi böyle kastırınca sorunsuz olarak her iki ekranı da istediğim modda ve çözünürlükte görebildiğim ayara ulaştım. Ayrıca görüntüyü hangi cihaza göre iyileştireceğini belirterek Asus ekranında 2560x1440 olarak da gördüm şaka gibi. Gayet kullanılabilir kalitede yani. Performans süper. Intel dahili ekran kartına saygım arttı. Tabi MAC e de.

İlk kurulumda hiçbirşeyi değiştirmeden çalışan bluetooth ne hikmetse sırasıyla IOAth3kfrmwr.kext, ses için Voodoo kext ve Apple HDAdisabler kext kurarken gitti. Hangisinden oldu anlayamadım. Ses de o ara gitmişti. Sonra voodoo olanın 2.87 sürümünü yükleyince ses geldi. Batarya %0 göstermeye devam. DSDT yaması istiyormuş herhalde. Bluetooth ve wifi da çalışmaz durumda. Kart okuyucu da çalışıyor mu bakmadım gerçi hiç ama çalışmıyordur.

Ses kalitesi biraz zayıf geldi bana 22KHz radyo gibi. Bi equalizer lazım. Görüntüde renk geçişleri de mac e göre zayıf. Ayırt ediliyor.

Biraz daha stabilize edince bi rehber de ben hazırlayacağım.

Birşey sorayım: 7 mb sorununu çözmeye çalışırken HD 5000 kextleri ile ekranı çalıştırdığını söyleyenlere rastlamıştım. HD5000azul kext falan bişeyler yazan rehberler vardı. O neyin nesi hiç anlayamadım ben. Ama sanki 4600 ü onunla çalıştırıyor gibi anlatımlar hatırlıyorum. O neydi? Hatta sizin rehberler arasında da vardı sanıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı