Oyuna girince resetleme sorunu

UnknowUser

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2015
Mesajlar
180
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Sistem;
  • İşlemci: Intel Core Duo 2 2.0 GHz
  • RAM: 1 GB DDR2 + 2 GB DDR2
  • Ekran kartı: GT 630 (4GB, 128 bit)
  • PSU:350 W
Sorun;
  1. Ekran kartımı (2-3 yıl önce) aldığımda iki de HDD taktım, o zamandan beri PSU yetersiz.
  2. Daha önce de aynı oyunları bilgisayarımda oynadım fakat böle bir şeyle karşılaşmadım, iki gün önce format attım, tüm sürücülerin son sürümleri yüklü.
  3. İşlemci ve ekran kartında anormal durum ve ısı yok.
Toplayacak olursak aynı oyunları aynı PC'de daha önce oynamışken hiçbir donanımsal değişiklik yapmadığım halde, işlemci, ekran kartında hiçbir anormallik olmadığı halde oyunlara girince PC kendini resetliyor. Sorunumu nasıl çözerim? Şimdiden teşekkürler.

Yardım edecek biri yok mu?

Arkadaşlar 2 gün oldu hala yardım eden yok, yardım edin.

Yardım edin arkadaşlar, sıkıldım artık bu durumdan.
 
Şu an over clock yapılı değil, overclock yaptığımda işim bittimi frekans ayarlarını mutlaka sıfırlarım şu anda orjinal frekansta duruyo bios fabrika ayarlarında yani. (Frekan ayarlarını yükselttiğimde 2,6 veya 2,8 GHz yaparım şuan orjinal frekans olan 2,2 Ghz de)
 
Voltaj sebepli bir sorun büyük ihtimal, hatta tamamen diyebiliriz, çünkü oc yapınca CPU daha fazla voltaj ve enerji ister eğer beslenmezse de resetler (genellikle ağır yük altında). Oc'yi stok voltajda 300 MHz kadar oc yaparsanız daha iyi olur, yani 2.4-2.5 GHz'e kadar oc yapmalısınız en fazla.
 
Ama şu anda over clock yapılı değil! Yüksek bir PSU ile de denedim over clock yapılı değil yani sistem ayarları yapılı. Frekanslarıda ilk oc denememde 3 Ghz e kadar denedim 3 GHz ve sonrasında mavi ekran ve resetleme sorunu çıkıyor. 2.8 GHz de çok kez GTA V oynadım herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama size şu an anlatmak istediğim şu yaklaşık 3 aydır OC yapmıyor. Bilgisayarın resetleme sorunu ise yaklaşık 1 aydır var yani voltajla ilgili bişey var niye önceki 2 ay yoktu? Hem bu sorunu aldığımdan beri anakart haricinde üstündeki tüm parçaları değişik parçalarla denedim PSU da buna dahil.
 
@bybozkurt Stok ayarlarda bu sorun var.

Yaklaşık iki ay sonra sorunumu çözdüm arkadaşlar. Sorun kimsenin aklına gelmeyeceği gibi benimde aklıma gelmedi hatta bilgisayarcılar bile ekran kartı bozuk dedi. Aldığım 2x2 gb RAMı yüklü 4 kullanılanilir 3 olduğunu görünce dedim hem ram kapasitesini artırıyım hemde belki hatayı giderir dedim güzel bir anakart aldım. Çalıştırdım sürücüleri yükledim birde ne göreyim oyunlar açılıyor hemde resetlemeden. Uzun lafın kısası sorun anakarttaymış. Uzun zaman sonra oyun oynuyorum. benim sorunum çözüldü ilgilenen herkese teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı