Çözüldü Windows 10 GTX970 FPS Düşüş Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chescha

Hectopat
Katılım
11 Ekim 2015
Mesajlar
33
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Daha önce FPS drop sorunumla ilgili açtığım konunun hem başlığı değiştirildi. Hem de kendi konuma cevap yazma hakkım elimden alınmıştı. Fakat hala sorunuma çözüm bulamadım. Neyse konumuza dönecek olursak, sorunum şu şekilde;

Bilgisayarı 1 ay önce topladım. O akşama kadar her şey mükemmeldi. 180 FPS aldığım oyundan 10-20 FPS almaya başladım ve bu aniden oldu. 1 saat önce oynadığım oyunda sorun yok 1 saat sonra tekrar oyuna girdiğimde bu düşüş ile karşılaştım. Diğer oyunlara da girdim aynı oranda bir FPS düşüşü söz konusu.

İlk konuyu açtığımdan bu yana birden FPS eski haline döndü ve bir gün sonra tekrar aynı şekilde fps düşüşüyle karşılaştım. Bir sürü test uyguladım bilgisayara aklınıza gelebilecek bütün testleri, bilgisayarın hiç bir donanımında bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Bugün GeForce forumunda benimle aynı sıkıntıyı yaşayanları buldum ve sorunun Windows 10 kaynaklı olduğunu söylüyorlar.
Link : https://forums.geforce.com/default/...dows-10-upgrade-and-nvidia-drivers-update-/4/
Açıkcası hak verdim.Testlerde hiç bir sorun çıkmamasına karşın büyük oranda Fps düşüşü mevcut. Tekrar Windows 7 kurmayı düşünüyorum. Sizlerin bu konu hakkındaki fikriniz neler? Aranızda benimle aynı sorunu yaşayan var mı ?
  • Anakart: Z170A Gaming M3
  • Ekran Kartı: GeForce GTX 970
  • İşlemci: Intel Skylake 6600K
  • BIOS: Güncel
 
Emin olmamakla birlikte şöyle bir şey söyleyebilirim: oyun belki de işlemcinin içindeki ekran kartını görüyordur, sorun Nvidia panelimden çözülebilir.
 
Windows 10'un bir kaç gün önce gelmiş olan tamamen performans üzerine çıkarılmış olan güncellemesini kurdun mu?
Dostum windows 8.1 yükledim, geforce forumunda sorun windows 10 deyince millet fakat durum aynı. Güncellemelerden kaynaklandığını da hiç sanmıyorum. Çünkü Her şey çok güzel giderken birden düştü fps ve ertesi gün tekrar eski haline geldi. Daha sonra yine düştü ve şuan öyle kaldı.

Bu arada PSU'dan ekran kartına tek güç kablosu ikiye ayrılmış biçimde (PCI-E kabloları tek çıkıştan kabloların ucunda biri 6 Pin Biri 6+2Pin) takılıyor. Bu bir etken olabilir mi? Molex'ten PCI-E dönüştürücü alıp PSU'dan çıkan Molex soketli bir kabloya takıp, ekran kartının 6 pin'lik yuvasına taksam etki gösterir mi?

MSI GTX 970 PCI-E Girişleri : 6pin ve 8 Pinlik iki giriş.
PSU Model: Corsair VS650w 80 PLUS

Ekran kartı kutusundan sadece 6 pinden 8 pine dönüştürücü kablo çıktı.

Bu FPS sorununda, yardım edecek uzman arkadaşlar yok mu ?

Sorunum için İstanbul içi teknik servisleri aradım. TKA Bilişim ilk aradığım yer oldu. Fakat yetkilinin laubali davranışları yüzünden vazgeçtim. Daha sonra İstanbul Teknik Servisi aradım, oradaki yetkili de FPS in ne olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Gidebileceğim bir teknik servis var mı? Sorunu hala devam etmekte. Problemin kaynaığını bulsam ona göre hareket edicem fakat problemin kaynaklandığı yeri bilmiyorum. Ona göre garantiye göndereceğim ya da eksik parçanın alınmasını sağlayacağım.

@Recep Baltaş
 
Hocam bende gtx750ti aynı sorun win7 vardı. Windows 10a gectim ve bios ayarlarını en iyi sekilde yaptım. Suan sorunum yok fps düşmüyor.
Msi afterburner ile az birşey overclok yaptım.
1.Hdd komple sıfırla
2.Biosu sıfırla ayarlarını yap.
3.Temiz bir win 10 x64 pro Uefı kurulum yaptiktan sonra driver kurmadan direk güncellemeleri yükle hepsini.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı