ASUS X550JX-XX099D RAM Upgrade Sonrası Restart Sorunu

kacanga

Kilopat
Katılım
29 Kasım 2015
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bilmeyen varsa diye özelliklerini bahsettiğim laptop bu: ASUS X550JX-XX099D Dizüstü Bilgisayar - X550JX-XX099D , 2015 asus notebook, asus x550jx dizüstü2015 modelleri, asus XO099D notebook, 2015 asus notebook modelleri, oyun asus, Notebook, Asus Laptop, Asus asus x serisi laptop, asus x serisi laptop fırsatları, asus x serisi laptoplar,X550JX-XX099D

4 GB olarak almıştım. İlave olarak 4 GB Kingston HyperX Low Version RAM aldım. O da bu: Kingston HX316LS9IB/4 Notebook Ram (SODIMM)

RAM'i taktığımda PC bir süre kullandıktan sonra çeşitli zamanlarda hata verip restart atmaya başladı. Arızalı olabileceğinden ürün değişimi talep ettim siteden ve yenisiyle değiştirip gönderdiler fakat aynı sorun yine oldu. Ben bu RAM'in bu modelle uyumlu olduğunu biliyordum acaba yanlış mı biliyorum yoksa farklı bir problem mi var? RAM uyumlu değilse hangi RAM'i almam lazım? Şimdiden teşekkürler.

GÜNCEL
 
bende xx171d olanı var. Aldığım yerde taktılar rami ve kendin taktığın RAM le aynı. Hiçbir sıkıntı yok acaba başka sorunun olabilir mi ?
 
Valla bilmiyorum yenisini gönderdiler onda da aynı sıkıntı oldu neden oluyor bilmiyorum ne yapmak lazım ki ?
 
Elindeki ramle bilgisayarına takılı olan ram uyumsuz.
Bilgisayarındaki ramin cas latens değeri 11 senin almış olduğun ramin cas latens değeri 9.
Ram alırken sadece mhz değerlerine bakmak yetmiyor.
Birde sadece almış olduğun rami takabilirmisin. Büyük ihtimalle çalışacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı