İşlemci bacakları nerede olmalı?

nakruf58

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2015
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sizce işlemcinin bacakları anakart üzerindemi, yoksa kendi üzerinde olması daha iyi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz olayın son kullanıcı ile alakası yoktur. Pinlerin işlemcide yada anakartta olmasının bize yansıyan bir tarafı yok. Anakarttaysa anakarta nazik davranacağız, işlemcideyse işlemciye nazik davranacağız.
 
Ok ile gösterilen nokta. Zaten istesende ters monte edemessin işlemcinin arka tarfında iki tane çentik var ters bir şekilde koyma ihtimalin yok ancak işlemcinin pinlere denk gelen kısımlarını yukarı baktırman gerekir ki, böyle birşey oldukça mantıksız.
 

Dosya Ekleri

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    21,2 KB · Görüntüleme: 191
Herhangi bir kablonun dişisi ile, erkeği arasında bir avantaj farkı var mıdır? Bence yok, sadece iletişimi sağlayabilmek için bulunmuş bir yol. Ben teknik açıdan hiçbir avantaj veya dezavantaj olduğunu zannetmiyorum. Ha şöyle bir avantaj olabilir. İşlemciler genelde anakartlardan daha pahalı oluyor. Eğer pinler kırılırsa işlemci değilde anakart değiştirmek açısından bir avantaj olabilir. Ayrıca pinleri kırılmış bir soket değiştirilebilrken, aynı işlemin bir işlemciye uygulanabileceğini düşünmüyorum. İşlemci direk çöp olur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı