Win32/Sality.nba virüsü en zararsız nasıl atlatılır?

Mert Adıbatmaz

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2015
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Oyun indirip açtığımda kısa bir süre oynadım. Ardından ESET NOD32 sürekli Win32.sality.nba uyarıları vermeye başladı. Arkasından exe. dosyalarımı karantinaya almaya başladı. Google'da biraz araştırma yaptıktan sonra bu sitedeki konuyu da gördüm. Bilgisayar zarar görmeden bu sorunu nasıl çözebilirim? Bu arada D de arşivim var. Silinmesini istemiyorum. Çözüm için şimdiden teşekkürler...

Edit: Kaspersky ile taradım. 47 virüs buldu Win.32.Sality diye ama silemedi, neden olarak ise ertelendi diyor ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky ile güvenli moddaki tarama sonunda bitti. Toplam 7 virüs buldu ama 3' ünü sildi. Birazdan Sality Killer ve Regedit Kayıtlarını onaracağım...

Edit: Sality Killeri kullandım. 1 Registry kaydı dışında hiçbir şey çıkmadı. Aklıma takılan 3 şey var.
1- Kaspersky taradığında sality uzantılı bir çok dosyayı karantinaya taşıdı. Hatta biz karantinadan sildik. Fakat exe dosyaları hala görünüyor.
2- Bilgisayarımı başta ESET ile koruyordum. İlk sality virüsünü bulduğunda ve şu an temizlediğimde(?) görev yöneticisi regedit çalışıyordu.Normalde çalışmaması gerekirdi.
3- Sizce sorunumuz çözüldü mü ? Bunu nasıl anlarız ?
4-Kaspersky görev çubuğundaki simgesinde ünlem var ama açınca hiçbir sorun olmadığını gösteriyor.
@Murat5038 @THE_MILLER
 
Son düzenleme:
Diğer moderatör arkadaş sizden önce yazmıştı onu uyguladım,yanlız benim takıldığım tek nokta yani işte ertelendi dedi pcyi yeniden başlat dedi , başlattım , karantinadaydı dosya karantinadan sildim , ama virüslü dosya hala (karantinada değil) yerinde duruyor.
Nasıl iştir bu? Bir antivirüsün virüs bulup silmesi fakat o dosyanın hala yerinde durması sizce normal mi? @Murat5038 @THE_MILLER Resim :
20160214_193842.jpg20160214_193916.jpg
 
Son düzenleme:
Sality Killer türevi uygulamalarla Sality zararlısı aktifsizleştirilir. Ardından tam tarama yapılıp bulunanlar silinir. İşlem budur.

Düzgün bir ekran görüntüsü atmadığınız için hiçbir şey anlaşılmıyor. L:/FORMAT SONRASI ... ile başlayan kısım mevcut harddisk bölümünüz mü yoksa sadece okunabilen harici / USB bellek mi ?
 
Format attım. Şu an L: (bu arada orası harddisk bölümüm) Kaspersky Rescue Disk ile tarıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek. Konu kilitlenebilir.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı