Uydunet Modem TV Prizinden İnternet Bağlantısı

Memnunum diyemem. Uydunetin kendi modemini kullanıyorum, modeli CBW-383Z4. Memnun olmamamın sebebi sinyal gücü az. Daha iyi bir modem veya acces point almayı düşünüyorum bu nedenle sordum Uyduneti her modemle kullanabilir miyim diye.
Bir de ping sinyal gücü ile alakalı mıdır? Arkadaşım Ttnet kullanıyor ve modem bilgisayarının yanında, LoL ve CSGO gibi oyunlarda 50 ping alıyor ben ise 70in altına hiç inemedim. Bunun çözümü daha iyi bir modem mi almaktır?

CBW-383ZN kullanıyorum ben. Önceki modele nazaran daha iyi olduğu söyleniyor. Benim modemim en arka odada, odam 6 metre uzaklıkta arada birkaç duvar var ve full'e yakın çekiyor. 10 metre uzaklıkta salondan da arada tek duvar olmasına rağmen tek diş zar zor çekiyor. Uydunet'ten 144 TL'ye almıştım modemi.

Yeni modem almanı önermem. Onun yerine iyi bir Router alabilirsin.

Ping konusuna gelirsek de birçok şey etkileyebilir yüksek olmasını.
Altyapıyla alakalı olabilir. Farklı bölgelerde Ping sorunu yaşayanlara denk geliyorum. Kablosuz bağlanman bile Ping'i etkileyebilir.
Forumda birçok konu mevcut. İnceleyebilirsin.
Ping konusu için ayrı bir konu açabilirsin. Yine yönlendiririm.

Benim anlamadığım tek şey uydu üzerinden internete girilebilir olması gerekmiyor mu?
Hani Türksat 4/A fırlatıldığında daha hızlı ve düşük maliyetli internete sahip olacağımız söyleniyordu?
Böyle bir şey mümkün değil midir ya? Yani sonrası için konuşuyorum.
Gerçi o kadar kişiyi kaldırır mı bant genişliği bilmiyorum :)

Uydu üzerinden internet erişimi mümkün. İnternetten araştırırsan bulabilirsin. Ülkemizde hizmet olarak var mı, kullanılabiliyor mu bilmiyorum. :)


Ancak Uydunet denilince uydudan internet gibi yanlış anlaşılmaya sebep oluyor. Altyapı olarak Kablo TV hattı (kablo ile) kullanılıyor halbuki. :D
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı