Çözüldü Msi H110i BIOS'a Girememe Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Asabi

Kilopat
Katılım
15 Haziran 2015
Mesajlar
899
Makaleler
12
Çözümler
1
Yer
DÜZCE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
GIDA MÜHENDİSİ
Pc'yi yeni topladım. Her şey güzel çalışıyor ancak biosa giremedim. Windows kurulumunda herhangi bir sorun çıkarmadı. Cmos da yapmama rağmen biosa girmek isteyince abuk sabuk çince karakterli bir yarım bios ekranı geliyor ve birkaç saniye sonra donup kalıyor. Windowsun çalışmasında hiç sorun yok. Pc açılırken del tuşu ile biosa girmek isteyince simsiyah ekranda kalıyor pc. Resetleyip windowsa geçince problem yok.
PC'de ekran kartı yok şu an. İ5 6500 işlemci üzerindeki onboard ile idare ediyorum. Bios update sonrası oluşmuş olabilir. Msi Liveupdate ile her şeyi güncellledim. Öncesinde biosa girmemiştim yani sorun baştan beri var mı yok mu bilemiyorum. Ekran kartı olmamasından kaynaklanabilir mi acaba?

cmos dan sonra bios setup a girmek isteğince şu ekran çıkıyor ve donuyor. Msi support ile iletişime geçtim resimleri de gönderdim. Anakart değişirse oem aldığım windows 10 proya yanarım.
20160428_011916.jpg
20160428_011939.jpg
20160428_011949.jpg
 
Çözüm
Eski bir ekran kartı takarak tüm problemleri çözdüm. Bu kasaya Zotac GT520 takmak da ayrı bir komedi oldu :) Şu an BIOS dahil hiçbir yerde problem yok.
Sosyal'de bir arkadaşın başına daha gelmişti onda problem bilgisayarı televizyona bağladığı için gerçekleşmiş normal bir bilgisayar monitörüne bağlayınca problem çözülmüştü.
 
Sorunu çözmüş bulunmaktayım. @Batuhan Özkan dediğin gibi TV den kaynaklanıyormuş. Bugün pc servisindeki arkadaşıma götürdüm, kasayı hdmi to vga kablo ile bağladık monitöre herşey normal çıktı. Yine de bios güncellemesini usb den yapıp doğruladım. Benzer sorun yaşayan olursa panik yapmasın.
 
HDMİ ile TV'den sadece BİOSU görüyordum. DVİ HDMİ dönüştürücü ile çıkış alıp bağlayınca sorun çözülmüştü. Ses gelmiyor elbette, ama hiç yoktan iyidir.
 
TV ye bağlayınca bios görüntüsü hala yok. İlk delete ye basılan ekranda biosa girmek isteğince donup kalıyor. Sorun onboard ekran kartını kullanmam. Ekran kartı alana kadar böyle idare edeceğim gibi duruyor. Normal görüntü de biraz garip gibi onboard ekran kartı ile.
 
Eski bir ekran kartı takarak tüm problemleri çözdüm. Bu kasaya Zotac GT520 takmak da ayrı bir komedi oldu :) Şu an BIOS dahil hiçbir yerde problem yok.
 
Çözüm
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı