Intel i3 6100 | GTX 950 Darboğaz Yapar mı?

Intel i3 6100 ile GTX 950 darboğaz yapar mı? Eğer yaparsa bana 2000-2500 TL arasında bir bilgisayar önerir misiniz? Darboğaz yapmayacak ve SSD'li olacak.
Arkadaşlar şu darboğaz algısından kurtulun artık. Çok eski nesil bir işlemci ile güçlü bir GPU kullanıldığı zaman ortaya çıkabilecek durumlar. Lakin benim tavsiyem bu zamandan İntel cephesinde sonra İ5 altına düşmemek.
 
2500TL bütçeye önerebileceğim en iyi sistem.
Adsız.png
 
Arkadaşlar niye azarlıyorsunuz ki yok ''Yaşın daha erken,hem soruyorsun hem ısrar ediyorsun''.Çocuk demişki darboğaz yapar mı ? Siz geliyorsunuz bu anakartı al diyorsunuz.
Sen takma bunları kardeşim böyle devam.
 
Yaşın pc toplamak için çok erken bence.

Küçük olabilir ama ilerideki hedefim bilgisayar mühendisi olmak bu yüzden ilk başlangıcımı yapmam lazım.

Toplayamaz mi ? Kendine güvendiği sürece ve parası varsa öğrendiği sürece bilgisayar toplayabilir.

Kendime güvenim var yalnız size bir şey sormak istiyorum. İşlemci fanının nereye takılcağını biliyorum (CPU_FAN) ama bu tür şeyler anakartın kitapçığında yer alıyor mu ? (Alacağım anakart:Msi h170 Gaming M3)
 
Ben i3 6100 r9 380 kullanacaktım millet çatır çatır kullanıyor fakat almadım yeni nesilleri bekliyorum 950 darboğaz olmaz yani. Evet anakartın kitapçığında yazıyor herşey.
 
Hem soru soruyorsunuz hangisi daha iyidir diye hemde istediginiz anakarti almayi israr ediyorsunuz. 2500 tl lik bir sistemde o anakart asiri hem de baya asiri cok sacma onu almak durduk yere ekran kartindan kisicaksin fps daha az alicaksin. 10 yasindayim bilmiyorum diyorsun hem de bunu alicam diyorsun.

SLİ ile bir tane daha ekran kartı ekleyebilirim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı