Yeni HDD'ye Eski Bilgiler Karışır mı?

87093

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2015
Mesajlar
4
Merhabalar. Benim iki sorum var:
  1. Eski bir dizüstü bilgisayara yeni bir harddisk (sıfır hardisk içerisinde işletim sistemi yok) taktım. Harddiski takarken dizüstünün bataryasını çıkarmamıştım. Daha sonra işletim sistemi yeni diske yüklendi. (Eski işletim sisteminin aynısı ancak eski harddiskten aktarma falan olmadı). Taktığım harddiske eskiden kalma bir datanın yazılmış olması mümkün mü? Eğer en ufak bir ihtimal varsa bile cevaplayan kişi bunu lütfen belirtsin.
  2. RAM'deki bilgilerin elektrik kesildiğinde silindiğini okudum. Acaba dizüstünde bilgisayar kapansa bile batarya takılı olduğundan ötürü, bilginin RAM'de kalması mümkün olabilir mi?
Sorular biraz saçma gelebilir ancak bilen biri cevaplarsa çok memnun olurum.
 
Yeni diske sıfırdan kurulum yaptığınızda içi temiz olacaktır. Eski diske format atıp sıfırdan kurulum yaptığınızda disk tamamen temizlenmez. Dosya kurtarmak için hala bir şansınız daha oluyor yani. Ama o silinen hacmin üstüne yeni veri yazılırsa, o zaman eski dosyaya geçmiş olsun diyelim. İkinci soruya cevaben; RAM bilgi saklamaz. Bilgisayarı kapattığınızda sıfırlanır. Sorular saçma değil, bilmemekte sorun yok. :)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı