Çarpan Kilidi Açık ve Kapalı İşlemciye Yapılan Overclock'ın Farkı

Muhammet Satır

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2016
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim önceden kullandığım çarpan kidi kapalı core 2 duo cpu e8400 3ghz işemciyi 3.5ghz overlock yapıp kullanıyordum şimdi çarpan kilidi açık pentium g3258 aldım 3.20 ghz bu işlemciye de overlock yaptım. 4 ghz'de kullanıyorum. Şimdi çarpan kilidi açık işlemciyle çarpan kilidi kapalı işlemciye overlock yapmanın farkı ne oluyor?
 
Hayır yapabilir, bilginiz genelince yazın lütfen.
Eğer Z serisi bir anakart kullanırsan, çarpan kilidi kapalı işlemcileri bile O.C. etmen mümkün ama tabi bu bir miktar. Bu olay için yapılması gereken FSB değeri ile oynamak olacaktır ve İ3 6100 işlemcisini 4 GHz'in üzerine çıkarmayı çoğu kişi başarmakta..
 
Arkadaşlar ikisinede yapılıyor benim anlamadığım farkı ne oluyor. Ben pentium 4, core 2duo e8400 bunlara yaptım g3258 de ne farkı var.
İşlemcinin hızını hesaplarken çarpan faktörü vardır. Örneğin Q6600 için çarpan değeri 8'dir. Yani değeri 300X8=2.4Ghz şeklindedir. Siz bu işlemciyi o.c. edeceksiniz diyelim. FSB değeri ile oynayarak o.c. edersiniz. Bu halde 400X8= 3.2Ghz olacaktır. Fakat burda unutmamanız gereken bir şey var. Bu hız artışı sadece işlemcinin hızını etkilemiyor. Beraberinde anakartla iletişim hızını (FSB) , PCI hızlarını da etkiliyor. E tabii ki doğal olarak standart anakartlar da limit vardır. Misal G41 çipsetlerde max. FSB 1600Mhz'ler sınırdır. Bu durumda teoride işlemcinizi çıkarabileceğiniz max. hız 3.0 Ghz olacaktır. Fakat sağlam anakart'ınız (fiyat anlamında) varsa 3.2Ghz hatta 3.5Ghz'lere kadar çıkabilirsiniz. Eğer bu işlemcinin çarpan kilidi açık olsa 300X8 değil de 300X12 yapacaktık ve işlemciyi diğer bileşenlere hız aşırtma yapmadan direkt 3.2 Ghz seviyelerine çıkarabilecektir. İşin özü bu.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı