Notebook İçin 16 GB Ram Gerekli Mi?

suggulusuggan

Hectopat
Katılım
9 Nisan 2016
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 2. slota yeni bir 8 GB RAM daha eklemek istiyorum. Yük altında oyunlarda RAM kullanımı maksimum %75 civarına çıkıyor.
Ayrıca 250 GB 850 Evo SSD aldım Rapid Mode için laptobu 16 GB RAM' a yükseltmeli miyim?
16 GB olduğunda yüksek bir performans artışı sağlar mı? 16 GB RAM Gerekli midir yoksa sadece gösteriş mi?
Bunu alsam uyumlu çalışır mı veya şu önerdiğimi alırsan daha iyi olur diyebileceğiniz bir seçenek var mı?
CPU- Z' den RAM özelliklerine bakabilirsiniz.

Ram.png
 
Son düzenleme:
ram takviyesi yapman ileriye dönük bir yatırım olur.Ssd takviyesi gayet mantıklı bu devir için. gösterdiğin fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla bir sorun olmaz gibi ama herhangi bir hata durumu oluşmasınıda göz önüne alarakdan hareket etmelisin. ben mavi ekran hatalarıyla baş etmiştim, ancak ram değişikliği sorunu çözdü.
 
Anladım peki kardeşim Rapid Mode ile Samsung SSD' lere kullanmadığım fazladan RAM ile performans kazandırmak istiyorum. 16 GB' a yükseltsem SSD için çok etkili bir sonuç çıkar mı? Yoksa bu Mod sadece yazılımsal ve gereksiz mi?
 
Genelde SSD nin performansını düşürürsün kardeşim sonuçta ama bi harddisk deki kadar kötü olmaz performansı ama ram Alman daha mantıklı sonuçta , Herkes kendi görevini yapması daha mantıklı.
 
Anladığım kadarıyla 8GB 1 slotta takılı RAM'in var ve sen yeni slota 8GB RAM daha takmak istiyorsun. Yeni RAM alacaksan en önemlisi alacağın RAM tamamiyle takılı olan RAM ile aynı olmalı bunu yapmazsan sorun yaşama olasılığın çok yüksek. Eğer ki aynı RAM'i bulamıyorsan 2 adet RAM al, takılı olan RAM'ini de satmanı öneririm.
SSD ile RAM arasındaki konu hakkında bilgim yok.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı