GTX 1080 ve i5 4400 Darboğaz

KuyruksuzTilki

Hectopat
Katılım
27 Aralık 2015
Mesajlar
18
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba arkadaşlar buralarda yeniyim. Yazım hatası olursa özür dilerim sizlere birkaç soru soracağım:

1-GTX 1080 modeli için her marka ard arda yeni modeller açıklıyor sizce ne yapmalıyız? Ben MSI'ın Sea Hawk modelini almayı düşünüyorum daha iyi bir öneriniz var mı?

2-Benim güç kaynağım 500 wattlık bir güç kaynağı, i5-4400 bir işlemcim var güç kaynağı yeterli midir?

3-İşlemcimi daha önce belirtmiştim i5-4400 diye GTX 1080 ile darboğaz yapar mı? Yaparsa ne alabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Denemeden bilemem ama yapar diye tahmin ediyorum. Eğer yaparsa grafik ayarlarını yükseltmek çözüm olabilir. Tabi Gtx 1080 gibi bir kart ne yaparsan yap yüksek fps verecektir. Custom ayarları açmazsan :).
 
1 2 yıl sorun çıkarmaz ama sonrasında işlemciyi hemen hemen her oyunda en yüksek ayarlarda yorulup GTX 1080'in gücünü kısıtlayacaktır. 1 2 yıl içinde işlemci değiştirebilirim diyorsanız şimdilik sıkıntı yok.
 
MSI hem Nvidia hem de AMD tarafında en güvenilir firmalardan. Sea Hawk modelleri başarılı mı bilmiyorum ama kesinlikle çok çekici görünüyor.

Güç kaynağına gelince, GTX 1080 için önerilen değer 500W. PSU kötü bir model veya çok eskimiş değilse bu açıdan sorun olacağını zannetmiyorum.
 
Şimdi biraz garip gelicek ama size şöyle açıklayayım 2 sene önce tam bu günlerde alınmış Cooler Master yanında penceresi olan bir kasa nerden öğrenirim ben bunun modelini bilemiyorum şu anda ekran kartı olarak GTX 650 Ti boost vardı onunda değiştireceğim.
Sea Hawk sıvı soğutmasından dolayı bana mantıklı geldi çünkü normal soğutması ile 80-90 derece arasında gidiyor belki bu biraz azaltabilir diye düşündüm.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı