i5 6500 sisteme oneri

Slodef

Hectopat
Katılım
30 Mayıs 2016
Mesajlar
13
Arkadaslar merhabalar,
Cok uzun zamandir forumu takip ediyor uzun arastirmalar yapiyordum, uye olup konu acmak ise bu guneymis.
Oncelikli olarak daha once hic bilgisayar toplamadim bunu belirtmem gerekiyor. Yavas yavas bilgisayar toplamak istiyorum ve ilk atilim olarak uygun oldugunu dusundugum i5 6500'u 690 tl'ye aldim. Butcem yok acikcasi ancak taksitle yavas yavas odeyecegim bir bilgisayar toplamayi dusunuyorum bu nedenle fazla aşmadan orta seviye bu islemciyle uyumlu bir bilgisayar toplayabilir miyiz?
Yukarida belirttigim gibi daha once toplamadim bu nedenle acaba diyorum ki anakart, guc kaynagi ve kasayi bir yerden alip toplatsam daha sonra aldikca ram ve ekran kartini takabilir miyim? Islemciyi falan takmak bilmeyen icin sikinti olur mu video izleyecegim tabi ki toplarken. Yoksa hepsini parca parca alip mi deneyeyim? Ekran karti r9 380 dusunuyorum bir kac aya 1070 demeyin lutfen o kadar butcem olamayacak. Bu fotograftakini toplatsam kendim islemci taksam nasil olur? Basarabilir miyim kablolamayi falan kendim toplasam?

QuickMemo+_2016-05-30-18-59-20.png
Tesekkur ediyorum yardimlariniz icin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle fotoğraftaki 3 parça birde i5 6500 ile beraber 4 bunlar güzel f/p olmuş birde işlemciyi 6400 yaparak daha da f/p olabilir. Kendin montaj yapabilir misin bu sana kalmış ve sana bağlı. Evet ram ile ekran kartını takarsın rahatça. Sisteme ekran kartını en son al bence. Ram ve hdd yi ne alacaksın onuda yazar mısın ?
 
Ram hyperx fury 8gb 2133mhz alirim. Hdd de 1 tb wd alirim. Islemciyi aldim onu dusuremem onun disinda h110 alsam anakarti herhangi bir problem olur mu? Bu arada bu 3 parcayi montajli istesem uzerine ozellikle islemciyi takmam zor olur mu? En cok ugras gerektiren parça hangisidir? Bu arada monitorum de cok eski sanirim onu da yenilemeliyim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı