Dell Inspiron N5010 İşlemci Hızı Artmama Sorunu

Gökhan Genç

Hectopat
Katılım
4 Ağustos 2014
Mesajlar
33
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yatırım Danışmanı
Dell Inspiron N5010 laptop kullanıyorum. 2 gündür her şeyi denedim ama 2.4 GHz hızında çalışması gereken işlemci 1.3 GHz hızından yukarıya çıkmıyor. BIOS'tan SpeedStep'i kapattım. Windows 10'un güç seçeneklerini değiştirdim. Sonuç yine aynı. HeavyLoad ile stres testi yaptım. Test sırasında görev yöneticisinden kontrol ettiğimde işlemci kullanımı %50'yi geçmiyor görünüyor. CPU-Z'de işlemci çarpanı 18 olması gerekirken 9 olarak görünüyor. ThrottleStop 6.00 programı ile çarpanı değiştirdiğimde işlemci normal hızına çıkıyor. Olması gerektiği gibi işlemciye binen yüke göre frekansını değiştiriyor. Bilgisayarı yeniden başlattığımda yine frekans 1.3 GHz'ı aşmıyor.

Benimle aynı sıkıntıdan muzdarip olup çözüm bulabilmiş arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.
 
Ekran görüntülerini ekledim. Hala bir çözüm bulamadım. Program aracılığıyla çarpanını değiştirmediğim müddetçe yük altında işlemci hızı artmıyor. Ayrıca çarpanını değiştirdikten sonra yük altında işlemci sıcaklığını kontrol ettim maksimum 65 derecede kalıyor.


1.jpg


2.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çözüldü. OCCT yi yüklerken .Net Framework'ü yüklettirdi sonra her şey normale döndü. İlgin için teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı