Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu

Katılım
27 Temmuz 2015
Mesajlar
434
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu hatayı genel olarak Cabal2, Knight Online, Dota2 gibi playerin fazla olduğu bölümlerde veya aksiyonun olduğu sahnelerde oyunlarda uzun zamandan beri almaktayım. Önce ekran siyahlaşıyor ya da beyazlaşıyor mouse imleci yuvarlak dönmeye başlıyor kasılma donma moduna giriyor eğer hatadan kurtulursa sağ altta yazacağım hata çıkıyor. Eğer hata çıkmazsa mavi ekran veriyor ardından 10 saniye içinde PC kendini resetliyor.

Donma başlayınca ekran donmadan kurtulursa verdiği hata; NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 353.30 görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarıyla kurtuldu.

görüntü hatası.jpg


Mavi ekranın hatasının resimlerini kaybetmişim sanırım fakat mavi ekran hatası anında en altta % ile dolan bir şey yazıyor. Kısa sürede %100 oluyor ve reset atıyor. Anı yakaladığımda resimleri paylaşacağım. Ayrıca resetten sonra belirtilen 2 hata var onların görüntülerini paylaşırken sorun oluşuyor paylaşamıyorum.

Bu arada konu yeri ve zamanı olmasa da söylemeden edemeyeceğim. Sitenizin yaklaşık 1 yıldır psikopat derecesinde fanıyım. Sayenizde o kadar çok şey öğrendim ki öncesinde bilgisayarla ilgili hiçbir şey bilmediğimi sayenizde anlamış oldum. Sistem toplama videolarınız, kafa ayarı videolarınız, aylık laptop masaüstü tavsiyelerinizi de ne izlemediğim videonuzun kaldığını düşünmüyorum:) İnsanlar Facebook'a girmeden duramıyor bense Technopat.net'e:) Yardımlarınız, bilgilendirmeleriniz, videolarınız ve bize öğrettiğiniz her şey için elinize, kolunuza, ağzınıza, yüreğinize sağlık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Windows 10'a geç. Daha sonra ekran kartına uygun en güncel sürücüyü indir muhtemelen windows 10 güncelleme yaparken indirecektir. Eğer olmazsa belirt.
 
Windows 10 en yeni güncelleştirmeleri alıyor ayrıca işletim sistemi 2015 yılında çıktı nasıl oluyor da 2013 yılındaki sürücüyü yüklüyor ? Benim ekran kartım AMD R7 240 Windows 10 güncelleme sırasında en güncel sürümü yükledi.
 
Aylarca uğraştığım bir problemdir, fakat asıl sebebi buldum diyebilirim.

Bu genellikle yeni ekran kartı alıp yükseltme yapanlarda veya Windows yükseltme yapanlarda karşılaşılan bir durum.

Genel hata bence %90 olarak anakart BIOS'tan kaynaklanmaktadır. Eğer anakart BIOS'unuzun yeni bir versiyonu varsa BIOS upgrade yaparak sorundan kurtulabilirsiniz.

(Not: Eğer konu hakkında deneyimli değilseniz bilen biri tarafından yapılmasını öneririm.)

Sorunun muhtemel nedeni;
- Anakart Bios yazılımı ürün ilk çıktığında stabil veya sağlıklı olmayabilir. Genelde Bios upgrade'leri hata düzeltmesi ve stabil çalışma için güncellenmekte, bazen de yeni donanım veri yolu desteği için yapılmakta.
- İkinci bir neden ise Windows'un anakart chipset'ine gönderdiği yeni nesil veya desteklenmeyen komutlar. Genelde windows'un daha yüksek bir sürümüne geçtiğinizde bu ve buna benzer sorunlar ortaya çıkıyor.

5 senedir kullandığım i7 3930K Cpu, 32 GB Ram ve Asus P9X79-PRO anakartım'dan hala memnunum.
- Power Supply değiştirdim (Thermaltake 850W)
- Ekran kartını değiştirdim (Asus Geforce 660 Ti)
- Kasa içi kabloları değiştirdim.
- Windows formatlanıp yeniden kuruldu (Windows 10 Pro)
(ayrıca windows 8 ile sorunsuz çalışıyordum.)
- Tüm driver sürücüler güncellendi, eski çalışan sürücüler denendi.
- UPS bağlı, 2 senelik aküleri yenilendi. (Bunu da deneyim dedim :)
- Flash player hızlandırma ayarları iptal edildi, Windows Aero kapatıldı...
Hiçbiri işe yaramadı :)
Anakart Bios upgrade yapınca bu hata ortadan tamamen kalktı. Hatta konu ile alakasız, anakart şimdi 128GB RAM destekliyor ve sanki usb portlarda da biraz hız artışı hissediyorum.

Tabi en önemlisi "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatası artık almıyorum...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Erkan kartınızın markasını ve modelini yazın. Bu sorun kartta bir arızayı gösterebileceği gibi overclock ya da güç yetersizliğinden de kaynaklanıyor olabilir. Karta AfterBurner veya GPU Tweak ile ekstra güç vermek ya da frekanslarını biraz aşağıya çekmek sorunu çözebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı