PSU'yu UPS'ye Dönüştürme?

jozefer

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2016
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bir yedek kasam var ver onu server olarak kullanacağım fakat sık elektrik kesintileri yaşıyorum ve upsler gerçekten maliyetli. Psu'nun elektrik girişine paralel kısa devre olmadan elektrik deposu(Akü vs) yardımıyla elektrik kesintisi olduğunda otomatik olarak aküden enerji almasını ve geri geldiğinde gene otomatik olarak hat elektriğine geçmesi için bir devre kurmak istiyorum. Yani bi nevi kesintisiz elektrik sağlayıp pc'nin kapanmasını önlemeyi istiyorum. Bunu yapabilmem için neler gerekli ne yapmalıyım? Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Teşekkürler.
 
PSU ve UPS devreleri bambaşka bileşenlerden oluşur. Öncelikle birisi voltajı küçültüp anında dağıtıp bölmeye yararken diğeri gelen voltajı depolamaya yarıyor.

Eğer bir gün boyunca elektrik kesintisine dayansın dersen çok ciddi bir miktar UPS yatırımı yapman gerekli. Ama 15 20 dakika dayansa yeterli dersen 100 150 liralık UPS'ler işini görür.
 
Basit ups alırsın ufak bir modifikasyon yaparsın ona bir tane büyük akümülatör bağlarsın depo edilen elektriği arttırırsın bu sadeye 500-600TL olanların verdiğin performansı bu sayede almış olursun ;)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı