Windows 10 Win-Updated.Exe Sorunu

Night Fury

Kilopat
Katılım
25 Temmuz 2016
Mesajlar
1.135
Makaleler
1
Yer
izmir
Merhabalar. Yeni üye oldum ve bir sorunum var yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum sorun şu :

Yeni kasa aldım windows 10 bilgisayara internet bağladıktan sonra bilgisayar muhteşem derecede kasmaya başlıyor. Fareyi güçlükle oynatabiliyorum. Görev yöneticisini açtığımda win-updated.exe adında bir işlem var sonlandırdığımda kasma gidiyor ama her 3-4 DK da bir kendiliğinden tekrar açılıor tüm işlemciyi sömürüyor bu. Bilgisayar güncel ve driverları tam sistem özelliklerimi yazayim.

İŞLEMCİ:İntel Core i3 6100 3.7 GHz
RAM:8GB DDR4 2400 MHz
Grafik kartı :ASUS GTX 750Tİ GDDR5 128bit OC edition dx11.2 ancak dx12 oyunlarınıda açıyor ilginç :D
ANA KART :MSİ H110M PRO-VD
 
Merhaba,
Yaşadığınız sorunu henüz bugün kendim de yaşadım, durduramıyorum ve hafızayı yiyor, fan durmuyor. Profesyonel bir çözüm sunamam ancak deneme yanılma yöntemi ile en azından bir daha açılmasını engelledim. Görev yöneticisinden sağ tıklayıp dosyanın yerine gitmeye çalıştığımda sonuç alamadım ben de yine görev yöneticisinden "win-updated.exe" ye sağ tıklayıp dosya özelliklerinden .exe dosya uzantısını değiştirdim, örneğin ben .rar yaptım, denemek amacıyla. Daha sonra görevi sonlandırdım ve bir daha çalışmadı. Umarım yardımcı olabilmişimdir, işi bilen birisi yazana kadar böyle idare etmek gerek sanırım :)
 
Bir kere bilgisayara virüs bulaştırmışsınız. Windows'un hiçbir uygulaması win-updated gibi isimlere sahip olmaz. Windows Update artık sisteme gömüldüğü için onu listede göremezsiniz bile.

Malwarebytes Anti-Malware ve Kaspersky Rescue Disk ile derin tarama yapın. Çıkan sonuçları temizleyin.
 
Arkadaşlar bu bitcoin miner olarak da bilinen bir trojan/virüs türü. Bu konu hakkında bir video hazırladım videodaki kolay işlemleri yaparak bundan kurtulabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı