Windows 10 sıfırlama sorunu

Furkan123123

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Aldığım bilgisayar Windows 10 yüklü olarak geldi. İçerisinden herhangi bir işletim sistemi CD'si ya da driver CD'si çıkmadı. Aldığım yere sorduğumda artık CD çıkmıyor bilgisayarların hard diskinde yüklü her şey dediler. Yaklaşık 1 sene sonra aşırı yavaşlama sebebi ile bilgisayarıma format atmak istiyorum. İnternetten baktım nasıl yapıldığına ayarlar > güncelleştirme ve güvenlik > kurtarma > bu bilgisayarı sıfırla. Bu adımları eksiksiz izledim, her şey yolunda giderken %50 falan tamamlandığında bir hata alıyorum; "kişisel bilgisayarınız sıfırlanırken bir hata ile karşılaşıldı ve hiçbir şey değiştirilmedi.". 3-5 kez denedim bu %50'lik kısma gelene kadar neredeyse 1 saat geçiyor ve sonuç alamıyorum. Nasıl sıfırlayabilirim bu bilgisayarı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow yazın ve Enter'a basın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
1.jpg

Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazın ve Enter'a basın. (İnternet bağlantısı gerekiyor.)
2.jpg

Sorunun devam etmesi durumunda: Windows 10 ISO dosyasını indirin ve geri dönüş sağlayın.

Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow yazın ve Enter'a basın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eki Görüntüle 248739

Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth yazın ve Enter'a basın. (İnternet bağlantısı gerekiyor.)
Eki Görüntüle 248746

Sorunun devam etmesi durumunda: Windows 10 ISO dosyasını indirin ve geri dönüş sağlayın.
Genelde bu sorunu çözer fakat sorunun hala çözülmediyse ve ISO dosyasını indirmeden format atmak istemiyosan Windows Update'i aç. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan bu konuda yazdığıma bak : Windows Update tıklayınca Ayarların kapanması

Eki Görüntüle 248739

Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp DISM.exe /Online /cleanup-ımage /restorehealth yazın ve Enter'a basın. (İnternet bağlantısı gerekiyor.)
Eki Görüntüle 248746

Hocam bunu yaptıktan sonra direkt format mı atacağız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı