7500 TL GTX 1080 Sistem Önerisi

Dewillent

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2016
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle burada bulunan herkese merhabalar. 18 Ağustos’da 6-7 ay bunun için beklediğim; ‘’Yüksek performans oyun bilgisayarı’’ siparişlerini geçmeye başlayacağım.

Size belirlediğim listemi sunmadan önce şunları söylemek istiyorum ki ;

1-) Kasa, güç desteği veya anakart tercihlerimi beğenmezseniz tamamen aynı bütçede ya da daha düşüğünde sizin fikirlerinize açığım.
Örneğin; Bu kasaya GTX 1080 sığmaz, sığarsa da soğutma sorunu sıkışıklık problemi olur derseniz lütfen bütçesi verdiğim listeye uygun sade-soğutma odaklı kasalar öneriniz.

2-) Peki neden Masraflı Seçenekleri Mesela Gaming M5 Anakart'ı 2. Seçeneğe koydum şunu da söyleyeyim. Böyle bir sisteme O.C. kesinlikle 2 yıl en azından düşünmüyorum. Ve durum bu iken, bazı parçalarda biraz kısmak benim için gerçekten çok iyi olacaktır. Bu sebeple anakart olsun, Power olsun düşüklerini önerirseniz de dikkat edeceğim.

3-) Peki dostum bu sistemi almana daha nereden baksak 20 gün var neden bu kadar erken konu açtın ?
-Tabikii de bu 20 gün en azından bu konu hakkında tartışıp 19.günde hiçbir kafamda sorun olmadan stres yaşamadan direk siparişleri geçebileyim.

4-) Peki bunları hangi siteden almayı düşünüyorsun? Ve ya bilgisayar(OEM) satış şirketinden?
-Kesinlikle bunu da size bırakıyorum burada gerçekten bilgili kişiler mevcut. Bana bu konuda, şu parçaları şuradan al. Bunları buradan al diyen insanlar umarım çıkacaktır. Çünkü Garanti(SAĞLAMLIK), Kargo memnuniyeti, firma hızı ilgisi ve alakası gerçekten önemli biliyorsunuz ve maalesef ben bu konuda bilgisizim.
En azından bildiklerim; Sinerji ve ya Vatan.

Gelelim Kağıt üstündeki topladığımız kasamıza ;


MSI Z170A Gaming Pro ve ya MSI Z170A Gaming Pro Carbon Anakart

Seçenek 2 (Masraflı) ; Anakart 2 MSI Z170A Gaming M5

Intel Skylake Core i7 6700K 4.0GHz 8Mb Cache LGA1151 İşlemci

MSI GTX1080 F.E. 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

MSI Gaming 1080'da olabilir. 3100 TL civarı şu aralar.

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15

Seagate 3,5″ 2TB Barracuda 7200 RPM - 250 TL - (Western Blue da olabilir, önerilere açık.)

Kingston HyperX Fury 240 GB

ASUS 23.6" VP247T 1ms Full HD Gaming Monitör
Neden GTX 1080'a bu monitörü alıyorsun? Kesinlikle
çok saçma paran boşa gider demeden siz cevaplayayım bu monitörü ortalama 7 ay kullanacağım. Eğer GTX 1080'dan kısarsam ileride bir daha GTX 1080 alacağımı hiç sanmıyorum ve tam da bu sebepten pişman olmaktansa 7 Ay bu monitörle oynamak darboğaz olayı ne kadar olacak bilmiyorum ama sonuçta PC sistemine kalıcı bir hasar bırakmayacaktır değil mi? :) Teşekkürler.

SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE Sıvı Soğutma

Soğutma 2 Cooler Master Seidon 120V Sıvı SOĞUTMA

Güç Kaynağı; ''Öneri gerekmektedir''

500 TL'lik bir Power önermeyin lütfen. Sağlam fiyat-performans odaklı olursa çok sevinirim.

High Power 750W 80+ Bronze 56A@12V Güç Kaynağı

THERMALTAKE TR2 S 80PLUS 700W ayrıca merak ediyorum 650W +80P Bu sisteme yetersiz mi kalır bu konuda @Recep Baltaş Beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Evet bunlar aklımdakiler. Dediğim gibi önerilerinize açığım.

Kasamız konusunda da önerilere açığım bu kasayı çok beğendim. Umarım sorun çıkmaz GTX 1080 için önerilir diye umuyorum.
Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa

Evet şimdilik her şey bu kadar sanırım umarım bir eksiklik yoktur varsa da konuyu güncel tutup takip edeceğim ve konuyu açtığım tek forum sitesi de technopat.net'dir. Sevgili-saygılı technopat üyeleri umarım yorum atmaktan çekinmez, yardımcı olursunuz. Hepinize mükemmel geçireceğiniz günler dilerim.
 
Son düzenleme:
İleride ikinci bir GTX 1080 almayacaksan o anakarta gerek yok bence bu şahsi fikrim onun yerine Gigabyte Z170 X Gaming 3 alabilirsin yada K3 modelini. Sıvı soğutma ise Corsair H110İ GTX modeli olması lazım oda başarılı bir soğutucudur. Kasada Mastercase Pro 5 olabilir.
 
Anakart yorumunuz için teşekkür ederim 2.bir GTX 1080 için 2-3 yıl düşünmeyeceğim kesin. Sıvı soğutmanın 2 fanlı bu kadar masraflı olmasını ve yer kaplamasını pek istemiyorum. Malesef kasa da güç kaynaksız 600-700 tl.. Oldukça fazla kısacası anakart önerinizi dikkate alıp inceliyorum hemen yeniden teşekkürler.
 
Anakarta o kadar masraf yapmaya gerek yok sistemi ileride upgrade etmeyeceksen.Bu sistemi uzun yıllar kullanıcaksanız founders edition almamalısınız.Kasa seçimin gayet güzel.Sıvı soğutma olarak bütceyi arttırıp nepton240 veya h110i almanı tavsiye ederim.İyi forumlar

Bu arada testlerde izlediğim kadarıyla gtx1080 sli 750 w güç tüketiyordu aksilik olmazsa o psu seni sli yapsan bile uzun süre götürür riske almamak istiyorsan 850w psu da alabilirsin
 
Önerdiğim Z170X Gaming 3 SLI destekli eğer dersen sağım solum belli olmaz alırım ikinci bir GTX 1080 ileride bu anakart tam senin için. Kasaya gelecek olursan evet haklısın biraz kasa pahalı CorexAlpha'dan NZXT S340 alabilirsin.
 
Fiyatlar biraz değişmiş olabilir güncel fiyatlarına bakabilirsin ama bilgisayar budur.
Oyun PC.jpg
 
Arkadaşlar daha çok yardıma ihtiyacım var. Kasa konusunda
Corsair Spec 02
Zalman Z11 Plus
Zalman Z3 Plus
Deep Cool Kendomen
Aerocool Aero 800
Corsair Spec Alpha | arasında kaldım. Aslında Spec Alpha hoşuma gitse de tek fanlı sıvı soğutmayı öne takma olayı oluyormuş ve ben bu konuda bilgisiz olduğum için malesef oradan hava mı alacak hava mı verecek şaşırdım kaldım umarım yardımlarınızı eksik etmezsiniz özellikle @son_goku yardım ederseniz çok sevinirim.
arasında kaldım mesela. Yardımlarınızı bekliyorum önceki cevaplar için de teşekkürler
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı