Programcılığa Başlayanlar İçin Tavsiyeler

SAKULTA973

Hectopat
Katılım
28 Haziran 2016
Mesajlar
124
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar.
Programcılığa başlamak istiyorum, nedense böyle bir heves başladı içimde :) Programcılıktan kastım öyle büyük şeyler değil, küçük çaplı şeyler. Mesela; ilk olarak basit oyunlar yapmak istiyorum, peki nedir bunlar? Mesela bir SOS veya XOX oyunu gibi. Daha sonra bunu gitgide ilerletmeyi düşünüyorum. En ufak bir bilgim bile yok diyebiliriz. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer gerçekten yapmak istiyorsan bu işe başlamalısın bence. Bir film, dizi falan izleyip gaza gelmekle bu işler olmuyor maalesef ve bu dönemde oyun yapacaksan mobil oyun yapmalısın.

İlk olarak C# ile başlamanı öneririm anlaması kolaydır ve işini fazlasıyla görür.
Zaten bir dili tam anlamıyla anlayınca diğer dillerde peşinden geliyor. Mantık aynı sadece kodların kullanımı veya kodların yazılışı farklı.

Eğer mobil oyun üzerinden gideceğim ben dersen kesinlikle Java öğrenmelisin. Eğer soruların olursa mesaj atabilirsin.
 
Bir dil öğrenmekten çok "öğrenmeyi" öğrenmelisiniz.Bu işte en önemli 2 etken İngilizce ve araştırma merakıdır.Eğer sadece ufaktan bir "arkadaşa bakıp çıkacağım" diyorsanız alanınıza göre herhangi bir dili seçebilirsiniz.Yok ben bu işte ciddiyim diyorsanız C dilini öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı