Programcılığa Başlangıç

ghost5369

Hectopat
Ben 9.sınıfa geçtim ve Anadolu Öğretmen Lisesine gideceğim. Yazılım ile ilgilenmeyi çok istiyorum. Daha önceden C ve C++ ile ilgili kodları amatör de olsa inceledim, denedim. Ayrıca konulardaki yorumlarınızı okuyunca da bütün gün oyun oynayarak ne kadar boş işlerle uğraştığımı anladım :D Donanımla ile ilgili kayda değer bilgim var. Sizin kadar olmasa da ekran kartı, ram vs. anlarım. Ama yazılımla ilgili hemen hemen sıfıra yakın bilgim olduğu için yazılım okumak istiyorum. Ben lisede bilişim derslerini görmeden yazılım okuyamaz mıyım ? Çünkü lisede sayısal okuyup üniversitede yazılım görmeyi düşünüyordum.

Bende AÖL çıkışlıyım okulda bilgisayarla ilgili birşey görmeyeceğine emin olabilirsin. Hobi olarak yazılımlarla uğraşmak zorundasın. C'den başlamanı öneririm. Ama okulda başarılı olup iyi bir bilgisayar ya da yazılım mühendisliği kazanman daha mantıklı olacaktır. Ayrıca üniversite'de sen programlama dili bile yazmış olsan onlar en baştan başlıyor sen merak etme..

Bende AÖL çıkışlıyım okulda bilgisayarla ilgili birşey görmeyeceğine emin olabilirsin. Hobi olarak yazılımlarla uğraşmak zorundasın. C'den başlamanı öneririm. Ama okulda başarılı olup iyi bir bilgisayar ya da yazılım mühendisliği kazanman daha mantıklı olacaktır. Ayrıca üniversite'de sen programlama dili bile yazmış olsan onlar en baştan başlıyor sen merak etme..

Çok teşekkürler. Ben de yazılım mühendisliği düşünüyordum. İçimi rahatlattınız...

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı