Fanlar için Kauçuk/Silikon Çözüm Tavsiyesi

The Shadow

Kilopat
Katılım
19 Ekim 2014
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Kasa fanı için titreşimi önleyici silikon/kauçuk bir çözüm arıyorum. Çözüm diyorum çünkü kauçuk vidalar sanırım kasamın fanlarına uymuyor. Sebebi ile Fan vida yuvalarının uçtan uca şu şekilde kapalı olması:
Vida yuvaları bütün.jpg

Gördüğüm kadarıyla silikon vidalar, vida yuvaları ayrık olan fanlara uyuyor. Bu yüzden ben de farklı bir çözüm arayışına girdim.

Aklıma gelen ilk seçenek kauçuk conta takmak. Fakat kasa vidasına hangi boyuttaki conta uyar ve nereden alabilirim bilmiyorum. Ayrıca bu contalardan hem araya hem de dışa takılması gerekiyormuş diye okudum (Toplamda 8 tane). Böyle olunca vidanın da daha uzun olması gerekecek ve aynı çapta daha uzun vidaya ihtiyacım olacak. Bu konuda bilgiye ihtiyacım var.

İkinci çözüm ise şu linkteki kauçuk pedlerden almak. Bu bana daha pratik geldi fakat yurt dışından gelmesini beklemek pek tercih etmediğim bir şey. Bunlardan Türkiye'de bulma şansım var mı? Ayrıca hangi seçenek daha etkili olur?

Bunların dışında biraz önce bahsettiğim fan vida yuvası konusunda bir sorum var. Bu tip fanlara verilen bir isim/tür var mı? Fan özelliklerinde bile bu tip bir şey belirtilmiyor. Ben de internette nasıl arama yapacağımı bilemiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

(Önizlemede normal görünmesine rağmen resim konu içinde çok aşağıda görünüyor)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadan 1 tane vida söküp nalbura git bunun içinden geçebileceği boyutta silikon conta istiyorum de çok büyük olmasın 5 kuruş kadar olanlar var boyutu mümkünse siyah alma daha az elastik oluyor bize sert değil yumuşak lazım 20 tane civarı al elinde bulunsun 2 3 TL bir şey ister nalbur.
Sonra kasadaki fanı sök contaları kasa ile fan arasına koyup dışarı taraftan eşit sertlikte vidala ki fanda kasılma vs. olmasın azalan sesin farkına varınca 3 TL ye dua edeceksin :D
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı