Yalama vida nasıl çıkartılır?

Zaten lehim tutmaz vida. Güzel bir pense ve yan keski ile çıkartacaksınız. Yan keskiyi kenarlardan tutup sıkarak vida etrafında diş oluşturacak ve pense ile çevirerek çıkaracaksınız. Eğer fazla sıkı değilse pense tek başına da yeter. Yan keski kullanırken anakarta zarar vermeyin.

Zaten lehim tutmaz vida. Güzel bir pense ve yan keski ile çıkartacaksınız. Yan keskiyi kenarlardan tutup sıkarak vida etrafında diş oluşturacak ve pense ile çevirerek çıkaracaksınız. Eğer fazla sıkı değilse pense tek başına da yeter. Yan keski kullanırken anakarta zarar vermeyin.
teşekkürler hocam. vidayı çıkarmayı başardım. çok büyük dertten kurtardınız beni.

Torkunuz çok fazla olursa ve birde bastırırsanız çıkmayacak vida yok. Evdeki bütün tornavidaları uç uca (bazıları ekleniyor altıgen şeklinde oluyor ) ekleyerek çıkarabilirsiniz. Ayrıca tornavidayı sıcak silikonla vidaya yapıştırabilirsiniz. Aradaki boşluklara girerse belki o da çıkarır.
Hocam, benim klavyede de bir tane vida girişi yusyuvarlak oldu ve onu çıkarmak istiyorum. Küçük silikon tabancasıyla da yapılır mı ve kesin olarak mı çıkar? Bilgilendirirsen memnun olurum. (Konuyu hortlaşmışım yeni fark ettim, kusura bakmayın.)

silikon tabancasıyla çıkar mı bilmiyorum çünkü tutmayabilir. En temiz metot lehim ama yazdığımdan başka penseli bir çözüm vardı onu da deneyebilirsiniz. Silikon bazen metal yüzeyi tutmayıp atabiliyor. Lehim yapmak için de basit bir havya üçüncü bir el :) ve metalin yüzeyinin tutması için pastaya ihtiyacınız. Birisi tornavidayı tutarken siz lehim telini bitle vidanın boşluğu dolacak şekilde lehimleyeceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı