Windows 10 Nvidia kod 43 hatası

Emre KÖK

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2016
Mesajlar
89
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba technopat, Asus n56vz bilgisayarımı windows 10'a güncelleyeli 6 ayı geçti. Oyunlarımı oyun motorunu vs. sorunsuz çalıştırıyordu. Güncel sürücü çıkmış güncelleyeyim dedim ve güncelledim. Güncelledikten sonra ekran kartımı tanımama gibi bir sorun oluştu. Aygıt yöneticisi Kod 43 hatası gösteriyor.

İnternette forumlardaki çözümlerin hepsini denedim, belki görmediklerim olabilir ama hiç biri olumlu sonuç vermedi. Windows 3 yıllık epey şişti formatlamak istedim. Ayarlardan kurtarma seçeneğindeki sıfırlama menüsüde çalışmıyor bilgisayarı yeniden başlatıyor normal şekilde açılıyor ve sıfırlama başarısız uyarısı veriyor. O zaman windows 8.1'e döneyim dedim. Windows'un flash belleğe boot ettiren uygulamasını indirdim 4 GB civarı bir veri indiren uygulamada bana olumlu sonuç vermedi. 4 kere denedim ve indirme sonunda dosya bozuk tarzında bir hata verdi. Elim kolum bağlandı. Asus müşteri hizmetlerinede ulaşamadım. Ekran kartım Geforce 650m. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuyu inceledim. Bilgisayara 3 farklı win10 uyumlu ekran kartı sürücüsüde denedim. Driversweeper ile kalıntılarıda temizledim. Olumlu sonuç vermedi.
 
Sisteme temiz yapmamışsınız anladığım kadarıyla temiz kurulum yapın büyük ihtimalle sorun çözülecektir.
 
  • Windows 10 1607 sürümüne geçin.
  • DDU ile sürücüleri kaldırın.
  • PC'yi kapatın, pili ve şarjı sökün.
  • 5 dakika sonra geri takıp çalıştırın.
  • Güncel sürücüyü temiz kurulum seçeneği ile kurun.

Denedim ama bir daha deneyeceğin hocam. Bu arada 1607 sürümü yıl dönümü güncellemesi almış hali midir?
 
Driversweeper ile kalıntıları da temizledim. Olumlu sonuç vermedi.
Eskileri bırakın artık güncellemeleri takip edin. Recep bey'in dediklerini yapmadan önce bios güncelleyin. Format sonrası ilk imzamdan KIS 2016 kurup sonra denilenleri yapın.
 
Windows içinden temiz kurulum başlatabilirsiniz. Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile ya da sürümünüze uygun (Home, Pro için Windows 10 seçeneği) Windows 10 14393 iso dosyasını indirip içini sıkıştırma programıyla çıkarıp setup.exe çalıştırarak otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneğini değiştirip 2. seçenekle temiz kurulum başlatabilirsiniz.
 
Win10 güncellemesi hata verdi. Win8 kur. indirdikten sonrakine benzer bir hata verdi. Biraz uzun sürdüğü için bir daha deneyesim gelmedi şuan büyük ihtimalle tekrar aynı hatayı vericek.
 
Win10 güncellemesi hata verdi. Win8 kur. indirdikten sonrakine benzer bir hata verdi. Biraz uzun sürdüğü için bir daha deneyesim gelmedi şuan büyük ihtimalle tekrar aynı hatayı vericek.
Siz sürümünüze uygun Windows 10 14393 iso dosyasını indirin. Elinizde bulunsun. Canınız istediği zaman iso içindeki dosyaları çıkartıp setup.exe çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneğini değiştirip 2. seçenekle temiz kurulum başlatabilirsiniz. Sorun çıkarsa aldığınız hata kodunu paylaşırsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı