Pili çıkmayan laptoplar nasıl kullanılmalıdır?

kaleargon

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2016
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Lenovo İdeapad 510 notebook aldım ama pili çıkmıyor, bilgisayarı tasarruf kipine ayarladım %60 olduğu zaman prize takılı dolmuyor diyor bu şekilde yani sürekli prize takılı şekilde kullanmam doğru olur mu? Teşekkürler.
 
Oyun oynayacağın zaman pirizde olsun. Eğer çok uzun süre açık kalacaksa gene pirizde olsun. Kendim 1 yıldır prize takılı kullanıyorum haftada 2-3 sefer bataryada kullanıyorum ilk günkü gibi halen ayrıca batarya bitmeden şarja takma yada dolmadan şarjdan çekme.
 
Pili çıkmayan Toshiba L50-a serisi bir cihazım var 2 yıldır kullanıyorum. ilk 3 ay dışında geri kalan tüm zamanlarda şarjdan çekmedim ve şu an gücü kessem bile league of legends oyununda 1 saat dayanıyor :)
yani demem o ki takılı kullan hiç bir zararı olmaz.
 
Selamlar. Bataryası çıkmayan dizüstü bilgisayarlar şarjını tamamen doldurduktan sonra sanki bataryası yokmuş gibi davranır. Yani prizden gelen elektrik ile çalışır. Senin yapman gereken bir şey yok, bilgisayarın halleder. Yalnız böyle dizüstü bilgisayarları fişe takmadan kullanmak pil ömrünü çok hızlı öldürür. Zorunda kalmadıkça şarja takılı olsun. Sevgiler, saygılar.
 
Lenovo pil kipini nasıl kullanılmalı ve ne zaman kullanılmalıdır?

1. Bilgisayarı uzun süre(1 haftadan fazla) kullanılmayacağı zaman tasarruf kipi açıp şarjı %55 ile %60 ile bırakılmalıdır.
2. Bilgisayarınızı sürekli prizde kullanıyorsanız bu kipi açmanız batarya sağlığı açısından önemlidir.
3. Bu kipi sürekli kullanacaksanız pilde kullanım süresi azalacak ve sürekli prize takmak gerekli. Bu da daha çabuk bataryanın yıpranacak hale gelmesi demektir.

Pilde kullananları için bu ayar açmanız çok önemli değildir. Ne zaman ve nasıl kullanılması gerektiği anlattım konuya açıklık getirelim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı