Aileyi Bisiklet İle Ulaşıma İkna Etmek

Ömer Özgenç

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
295
Herkese iyi günler. 16 yaşındayım ve bir dağ bisikletim var. Okuluma önce metroya binip, daha sonra otobüs ile aktarma yaparak 1 saatte gidiyorum. 1 hafta önce evimden bisikletim ile çıkarak okula gittim ve yaklaşık 40 dakika sürdü, uzaklık ise 11 kilometre. Yorulmadım bile. Ancak ben artık hem ulaşıma para vermemek, hem de spor amaçlı bisiklet ile gitmek istiyorum annem ise buna karşı çıkıyor. Kaskım, eldivenim, güvenlik amaçlı ışıklarım var. İyi de kullanırım. Ailemi bu duruma nasıl ikna ederim ? Yakında bir yol bisikleti almayı da planlıyorum.
 
Sürekli ısrar etmeni tavsiye ederim. Eskiden çok denedim ve her zaman işime yaradı :)

Her zaman bisiklet ile git ve güvenli olduğunu kanıtla.

Yaklaşık 2 hafta önce talihsiz bir şekilde düştüm. Kaskım ve eldivenim vardı ancak dizimin derisi kalktı gibi oldu. Bir ton ona laf ettiler. Hatta annem bir ara babama hastaneye gidin dedi ama babam bişey olmaz diyerek geçiştirdi :D O gün güvenlerini kaybettim galiba ama ısrar edeceğim.
 
Geçmiş olsun. Senin ekipmanın var. Ekipmanın olmasa ekipmanlarını alırlar. Bizimkiler ekipman bile almıyor. Neymiş efendim sokaktaki velet kask takıyor mu? Ulan o çocuk 8 km hız yapıyor ben ise 25-30 km yapıyorum. Altım da yol bisikleti olsa bir de ekipmanlarım olsa 45i bile zorlarım. Pazartesi günü baya kaza yaptım. Neymiş efendim iyi ki kolum kırılmış. Çıldırıcam ya! Yüzüm de yara oluştu. Elim de yara oldu. Bisikletimi bizim okulun oraya kitledim ve bu gün almaya gittiğim de çalındığını gördüm. U lan bisiklet zaten bozuk sen niye onu çalıyorsun? Yok arkadaş yol paranı vermiyoz mu? Bu ara da ister isen yaralarımın fotoğraflarını atabilirim. Neyse küçük bir isyandan sonra. Israr et abi. Ben okula havalar sıcak iken bisiklet ile gitmek istiyorum de. Başka arkadaşım çağırdığın da bu ezik bisikleti mi götüreyim de. Biraz para biriktir atıyorum 200 TL. Alacağın bisiklet 1000 TL de ki %20 sini ben vericem kalanı siz verin de. Bir de bizimkiler çalışmaya da izin vermez. Neymiş istediğini almıyoz mu? Almıyorsunuz tabi. Bizim kinin taa orta okuldan 2 tane bisiklet sözü var. Eğer bu dönem almaz ise de ki işte 60 alıyor isen teşekkür alırsam bisiklet al gibi bir şeyler de. Ve ses kaydı al. Kağıda imza felan attır. Ondan sonra da teşekkür alıp ta almıyor ise zaten sözün de durmuyorlardır. O zaman hiç bir şey bekleme. Bizimkiler de öyle. Gerçi ben ses kaydı felan almadım zamanında.
 
Geçmiş olsun. Senin ekipmanın var. Ekipmanın olmasa ekipmanlarını alırlar. Bizimkiler ekipman bile almıyor. Neymiş efendim sokaktaki velet kask takıyor mu? Ulan o çocuk 8 km hız yapıyor ben ise 25-30 km yapıyorum. Altım da yol bisikleti olsa bir de ekipmanlarım olsa 45i bile zorlarım. Pazartesi günü baya kaza yaptım. Neymiş efendim iyi ki kolum kırılmış. Çıldırıcam ya! Yüzüm de yara oluştu. Elim de yara oldu. Bisikletimi bizim okulun oraya kitledim ve bu gün almaya gittiğim de çalındığını gördüm. U lan bisiklet zaten bozuk sen niye onu çalıyorsun? Yok arkadaş yol paranı vermiyoz mu? Bu ara da ister isen yaralarımın fotoğraflarını atabilirim. Neyse küçük bir isyandan sonra. Israr et abi. Ben okula havalar sıcak iken bisiklet ile gitmek istiyorum de. Başka arkadaşım çağırdığın da bu ezik bisikleti mi götüreyim de. Biraz para biriktir atıyorum 200 TL. Alacağın bisiklet 1000 TL de ki %20 sini ben vericem kalanı siz verin de. Bir de bizimkiler çalışmaya da izin vermez. Neymiş istediğini almıyoz mu? Almıyorsunuz tabi. Bizim kinin taa orta okuldan 2 tane bisiklet sözü var. Eğer bu dönem almaz ise de ki işte 60 alıyor isen teşekkür alırsam bisiklet al gibi bir şeyler de. Teşekkür alıp ta almıyor ise zaten sözün de durmuyorlardır. O zaman hiç bir şey bekleme.

Çok çok geçmiş olsun. Bende o ekipmanları ailemin parası ile aldım ancak yarın çalışmaya başlayacağım ve ödeyeceğim. Bende de çelik kadrolu Bianchi dağ bisikleti var ama idare ediyorum tabikide. İleride kendi paramla Tiagra türünden bir yol bisikleti almayı planlıyorum. Altındaki bisiklet ne olursa olsun güvenlik her şeyden önce gelir. Tekrardan geçmiş olsun.

Bana da izin vermiyorlar. Ama Ankara'nın trafiğinde belki de haklılar, bilemiyorum.

Saçma salak kornaya basmaları ya da sellektör yapmaları insanı çileden çıkarıyor bu konuda haklısınız.
 
Çok çok geçmiş olsun. Bende o ekipmanları ailemin parası ile aldım ancak yarın çalışmaya başlayacağım ve ödeyeceğim. Bende de çelik kadrolu Bianchi dağ bisikleti var ama idare ediyorum tabikide. İleride kendi paramla Tiagra türünden bir yol bisikleti almayı planlıyorum. Altındaki bisiklet ne olursa olsun güvenlik her şeyden önce gelir. Tekrardan geçmiş olsun.
Teşekür ederim. Umarım istediğimiz bisikletleri alabiliriz.


Altındaki bisiklet ne olursa olsun güvenlik her şeyden önce gelir.
50 TL kask, 10 TL eldiven alıp uzun tshort giymek yerine, 15 TL tentirdiyota, bant ve beze gitti. 45 TL cebinde kaldı. Gerçi en kötü ihtimal ile kolumdaki yara olucakdı ama olsun.
 
Son düzenleme:
Teşekür ederim. Umarım istediğimiz bisikletleri alabiliriz.

Bu cümle sana gelsin baba.

50 TL kask, 10 TL eldiven alıp uzun tshort giymek yerine, 15 TL tentirdiyota, bant ve beze gitti. 45 TL cebinde kaldı baba. Gerçi en kötü ihtimal ile kolumdaki yara olucakdı ama olsun.

Düşünceniz yanlış. O kazada kolunuzun üzerine değilde bir çukura girip, takla atıp kafa üzeri düşebilirdiniz. Bu durumda hiçbir korumanız olmayacak. 50 liraya kask almadınız diye belki aylarca komada kalacaksınız, o kadar hastane parası ödeyeceksiniz. Sağlık paradan bile önce gelir. Ucuz kurtulmuşsunuz ancak kask cidden şart.
 
Konuya ilk önce ben motor istiyorum diye girilir, aile karşı çıkar, ikna etme çabaları başlar, motor isteyen taraf ailenin karşı çıkmasına savunma olarak bisiklet alın bari der ve bun konu üzerine yoğunlaşılır, birkaç gün ikna çabaları devam eder, aile ikna olacak gibiyse duruma göre ikna çabalarının üzerine gidilir ya da biraz zamana bırakılır ancak aile ikna olmayacak gibiyse iki tekerci taraf B planına geçer, bu planda iki tekerci arkadaşın en yakın arkadaşları da olaya dahil olarak aileyi ikna etmeye başlar, sülaleden mutlaka motorculara destek olan birisi bulunarak aileyi ikna etmesi için bu kişi ikna edilir. Kolay gelsin.
Sonucunda ikna edilselerde edilmeselerde ekipmansız yola çıkmayın, çıkarmayın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı