Anakartı kasaya yerleştirince sistem stabil çalışmıyor

Çözümlemene hayran kaldığımı belirtmek istiyorum. Görmeden oranı kurdun hemen. :)

Bence guc kaynagi ve kasa ile alakali bi durum. Kasanin bi yerinden guc kaynagina bi sekilde akim geliyor olmali. Baska guc kaynagi takip dener misiniz? Veya guc kaynagini disarda tutun kasaya temas etmesin hic bi sekilde. Oyle calistirip deneyin.


Olmadı dostum malesef.

Sistem bileşenlerinizi yazın, bir de kasanın için atabilirseniz fotoğrafını.

1472629410923-1184104512.jpg
 
Sıcaklıkla alakası yok durumun şurdan gördüğümüz kadarıyla. Rami diğer slota tak bi bakalım. İşlemci soğutucusunu bi tak çıkar, termal macun varsa macunu bi yenile. öyle deneyelim. Ayrıca PSU kablolarının tam anlamıyla sıkı sıkı oturup oturmadığını kontrol et. Olmadıysa en sonunda ekran kartını çıkart onboard VGA'yı kullan bakalım olacak mı.
 
O zaman sorun ekran kartında dostum. Ya kasanın arkasında vidalı olan yerden bi elektrik akımı alıyor ya da ekran kartı bozuk.
 
Bende de oluyordu. Ekran kartının arka kasaya montaji için vidaları sıkınca fazla baskı yapıyor ve ekran kartının yuvaya oturan pinlerinde milim bir kayma oluyordu bu da bir pinin 2 pine temas etmesi ile sonuçlanıyordu. Yani ekran kartını kasanın arkasına sabitlerken fazla bastırmayın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı