CST bisiklet lastikleri alınmalı mı?

Mustafa Eskin

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2016
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaslar, 2007 yilinda bisan pragma bisiklet aldik. Ustundeki lastikler cst marka. Arka lastigi 2012'de kabaklastigi icin degistirdik. Yeni lastik 10 liralik olunca dayanmiyodu o yuzden de on fren kullanmaya basladim. On lastik de eridi ama hala yol tutusu vs cok iyi. Arka lastigim yeniden eriyince yeni lastiklere bakmaya basladim, saglam lastikler 70-80 TL. Benim bisikletin orjinal lastiginin model olarak benzerini de uzun ugraslar sonucu buldum. Fiyati da 37.5 TL. Bulmusken aliyim mi, yoksa maxxis, schawble vs. ye mi yoneliyim? (Bu lastikte bisikletin orjinal lastigi kadar iyi midir?)


Screenshot_20160914-143304.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CST lastikler genel olarak sert ve konforsuz oluyor, yağmurlu havalarda kayabiliyor. En azından benim denediklerim.
70-80 civarında satılan lastikler bir miktar daha kaliteli olsada kaliteli lastik daha çabuk eskiyor çünkü daha yumuşak oluyor ve özellikle kızak vs. çekiyorsan çok kısa sürede yıpranabilir.
Lastik erime problemin varsa ve CST'nin yol tutuşundan memnun kaldıysan CST ile devam edebilirsin.
 
Keyif icin kizak atmam. Bisikleti hizli kullanirim on ve arka freni dengeli sıkarak dururum ama bazen onune aniden bi sey cikiyo iki freni de kokluyorum. Arka teker cok kisa sure kazik atiyo sonra on frenin etkisiyle arka kalkiyo ama yokus inerken on freni asiri sıkamadigim icin mecburen kizak atiyorum ( aniden onume bi sey cikarsa). Bu lastigimin yol tutusu iyi, zaten yagmurlu havada bisikleti ekmek almaya gideroen kullaniyorum cok sorun degil :) son bi soru daha kolay kolay yipranmayacak saglam lastik onerir misin
 
Eğer bütçe dostu arıyorsan Continental, Kenda, Schwalbe vs gibi markalara bakmanı öneririm. Genel olarak nasıl bir ortam için kullanacağını söylersen öneride bulunabilirim. Diğer yandna Cst lastikleri lise yıllarımda kullanmıştım. Fiyatlarına göre keyifli lastikler ama çok iyi oldukları söylenemez.
 
CST'nin bu bütçedeki arazi lastikleri oldukça ağır oluyor. Ucuza kaçıp sürüş keyfinizi bozmayın derim :)
Dayanıklıdır, sert hamurdan üretilir ancak yağmurlu havada arazi lastiği olduğu halde yere tutunamaz haberiniz olsun.
 
Kenda vs. Hamuru yumusak diye biliyorum. Oyle tek kazikta lastik hemen yipraniyo mu? Simdiki lastigim tek kazikta disleri yarilamisti da :)
 
Eğer inat ile keyfi olarak lastiği kaydırıp eritmekten bahsediyorsan her lastik bir zaman sonra parçalanmaya başlar. Diğer yandan tüm lastikleri yumuşak hamurlu değildir, her model farklı oluyor.
 
babam cst nin kötü bi lastiğini aldı. tek iyi yanı çoğu yerde fren yapınca arabalardaki gibi ani fren sesi çıkartarak öndekilerin benim geldiğimi anlaması :) %40-45 eğimli bi yokuşta hart hurt diye patinaj çekerek çıkıyo. 8.-10.-14. viteslerde bile toprak tarzı yollarda pedala aniden yüklenince patinaj çekebiliyo. çok iyi lastik. yağmurda kullanmak cesaret ister :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı