G41m-S01 Anakarta SATA 3 SSD Takma

Ufuk Kaynar

Hectopat
Katılım
20 Mart 2016
Mesajlar
397
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, G41m-S01 anakart kullanıyorum, SATA 3 desteği yok diye yazıyor sitesinde, Samsung EVO 750 120GB Sata 3.0 SSD alacağım bunu sistemimde çalıştırabilir miyim?

++

Yardımcı olacak yok mu?
 
O kadar düşer mi ya, gerek varmı SSD almaya?
Bırak yarısını, çeyreğine bile düşse hız farkını fazlasıyla hissedersin. Sata3 olmayıp da sata2 olmasının tek büyük dezavantajı 500mb/s yerine 250gb/s ye falan düşmesi. Onun dışında insanlarin atladığı, Ssd'lerin diğer avantajı bilgiye ulaşma hızıdır. Yani seninki Sata2 olsa bile o bilgiye erişme hızı, senin dosyaları açarken, veya bilgisayarı açıp kaparken neredeyse 3 katı hızlı tepki vermesini sağlar. Mesela dosyalarında bir dosya ararsan, o hızın farkını da görürsün.
 
Yani? Ne yapmalıyım?
?
Sen Sata3 desteği olmayan sistemde Sata 3'lü SSD çalıştırabilir miyim demişsin. Biz de SSD'nin çalışması için sisteminin Sata 3 desteklemesine gerek yok demişiz. Yani sistemin sadece SATA 2 veya 1 desteklese bile SSD'yi çalıştırabilirsin. Sadece Sata3'ün getireceği maksimum hızdan yararlanamazsın (o da veri transferinde). Senin sistemin SATA2 desteklediği için sorun yok, SSD takmanda hiç sorun yok.

Ne yapmalıyım kısmı sana kalmış. İster al, ister alma. O senin bileceğin iş. Ama alırsan performans farkını bariz hissedersin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı