A10 7870Ksistem yükseltme

UğurcanU.

Hectopat
Katılım
1 Ekim 2016
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Bundan ortalama 8 ay önce Recep Bey'in önerisi doğrultusunda A10-7870K işlemciye sahip sistemi topladım. Çoğu oyunda FPS ile alakalı sorun yaşamadım ancak yavaş yavaş denediğim oyunlarda çözünürlüğü ve veya kaliteyi Orta veya daha altında kullanmak durumunda kalıyorum. Bu konu ile alakalı olarak nasıl bir takviye yapabilirim konu ile alakalı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .

Not; Ekli dosyada mevcut sistem detaylarım mevcuttur.
image.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe varsa RX 480 takılabilir. Tahminen darboğaz olsa da ekran kartının performansı en fazla %10-15 düşer. Technopat'ın 7890K ile testinde kafa kafaya gelmişti. İki işlemci arasında uçurum yok.
 
Peki işlemciyi de değiştireceğimi düşünürsek Nasıl bir yol izleyenilirim arkadaşlar bu anakarta hangi işlemci uygun olur vs gibi kontroller nerden yapabilirim
 
Bu anakarta takabileceğin en fazla 7890K olur ama pek bi performans farkı olmaz. X4 860 alabilirsin yine farkı olmaz. Anlayacağın bu AMD, hiçbir işe yaramaz. Yapabileceğin tek şey darboğazın minimum olabileceği bir Ekran kartı almak. Mesela R9 380 alabilirsin, RX 470 alabilirsin, GTX 960 alabilirsin
 
Peki işlemciyi de değiştireceğimi düşünürsek Nasıl bir yol izleyenilirim arkadaşlar bu anakarta hangi işlemci uygun olur vs gibi kontroller nerden yapabilirim
İşlemciyi değiştirme. FM2+ sokette çok fark yaratacak başka bir işlemci yok. Ama bu demek değildir ki işlemcin kötü. Bir i3 6100 ne kadar performans veriyorsa bu işlemci de o ayarda. Bütçene göre RX 400 serisinden bir kart alabilirsin. Dediğim gibi 480 darboğaz yapabilir ama yapsa da bir şey olmaz. Çünkü kazandığın performans artışı muazzam olacak. Darboğaz'ı HDR kullanarak da çözebilirsin çok sıkıntı olacaksa ama gerek yok bence.
 
RX470 ile tam gider. RX480'de darboğaz yapmaya başlar. Ancak bu darboğaz anlık kasmalara-FPS Drop'lara yol açmaz. Sadece ortalama 5-10FPS civarı kaybınız olur. Ve ileride Anakart-işlemci upgrade yaparken ekran kartı yükseltmesi yapmamak için RX480 tercih edebilirsiniz. Daha geleceğe dönük olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı