TEOG Sınavı İçin Öneriler

CrazyHead

Kilopat
Katılım
3 Mart 2016
Mesajlar
109
Makaleler
3
Herkese merhaba, düşündüğünüz üzere 8. sınıftayım ve TEOG gibi bir sınavımız var. TEOG'a girenlere sorular sormak istiyorum.
  1. Günde 120 soru çözüyorum yeterli midir?
  2. Sınava girenler hangi kaynaklardan çözdüler? (Deneme özellikle)
  3. Genel olarak derslerim kötü değil, kendimden beklediğim 8 yanlış gibi bir rakam fakat kaygım yok ama heyecanım var. Bunu nasıl atlatabilirim?
  4. Sınava 1 gün kala nasıl bir psikoloji içinde olmalıyım?
 
Dostum günde 120 sorudan fazla çözmen lazım. Az kaynaktan çok soru yerine çok kaynaktan az soru çöz daha iyi. Heyecan konusuna da gelirsek çalışmayan adam heyecanlanır. Sen çalışırsan o heyecan geçer zaten.
 
Sınava son gün rahatlamaya çalış, heyecanını da seni "gaza" getirecek şeyler dinlemeni öneririm. Kaynak konusunda tam bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü alabildiğin her kaynaktan çözmen daha iyi olur. Günde 2 deneme çözmen daha iyi olur(yani 240 soru ve fazlası ama kendine fazla da yüklenme). Konu tekrarlarını asla aksatma. Ankara'da isen 8 yanlışı 4'e falan indirmen daha iyi olur.
 
Çözdüğün soru sayısı önemli değil yaptığın yanlış sayısı önemli. Yani senin 120 soru çözüp 5 yanlış çıkartman 400 soru çözüp 50 yanlış çıkartmandan çok daha iyi. Her testi yaptıktan sonra kontrol et ve yanlışın çıkan konulara daha çok ağırlık ver.

Bu arada sınav için kalan son günlerinde ders çalışmanı pek önermem. Ben öyle yaptım ve fazladan çalıştığım konudan kafam karıştığı için çok basit bir soruyu yanlış yaptım.
 
Merhaba kardeşim. Bende geçen sene teoga girdim. Sana birkaç öneride bulunucam. Öncelikle ders çalış, bol bol soru çözmeye bak. Fakat aşırısınada kaçma. Aşırıya kaçınca seninde kafan bulanır depresyona bile girebilirsin. Rahat ol zor bir sınav olmaz. Normal okul sınavı gibi düşün. Teoga çalışıcam derkende normal sınavlarınıda aksatma. Onlarada çalış çünkü az veya çok olsun illaki etkisi oluyor puana. Sınava son 1-2 gün kalada ders çalışma. Şu konu neydi nasıl oluyordu vs. bakma, sadece kafanı dağıt. Kafamı dağıtıcam diyede bilgisayar oyunlarına falan yönelme onlar işi dahada berbat hale getirir. Çık gezin, dolaş, arkadaşlarına takıl rahatla sadece. Sınavda sakın ama sakın heyecan yapma. En kolay soruda bile takılırsın. Sınavda en çok önem vermen gereken dersler matematik, türkçe ve fen. Türkçede genellikle 15 soru paragraf sorusu, geri kalanı ise dil bilgisi olur. Matematik sınavında ise yarı yarıya diyebilirim. 10 tanesi kolay, 8 tanesi kazık soru 2 taneside orta seviyede sorular olur. Geçen sene bana en çok fen kolay geldi. Fenden iyi bir doğru-yanlış yapmak istiyorsan farklı kaynak kitaplardan sorular çöz derim. Tekrar söylüyorum sakın strese girme. Deliler gibi gece gündüz derste çalışma. Herşeyi ayarında dozunda yap.
 
TEOG abartılacak bir şey değil, o heyecan kapakçığı açınca bitiyor. Normal yazılı. Çok kasma kendini, TEOG sabahı iyi bir kahvaltı yap. Son gün için 1 tane deneme al, marka vermeyeceğim. Son gün onu çöz ve yat. Bu arada, günde 120 soru az. En az 200 gerek.
 
Şu an lise 2 öğrencisiyim. İnan bana şimdiye kadar 1 tane test kitabını anca bitirmişimdir. Ama TEOG dan 405 puan aldım. Şu an iyi bi anadolu lisesindeyim. Sadece derslerde uyuma, dikkatli dinle ve not tut. Zaten bunları yapınca test çözmesen bile %80 400 puanın üstünde alırsın. Tabikide test çözüp farklı sorular görmek senin yararına.
 
Heyecana gelirsek sınava girmeden gözlerini kapatıp derin nefes al ver. Bunu sessiz ortamda kendini iyi hissedene kadar yap. Gerçekten işe yarıyor. Bu arada sınavdan önceki gün baya erken yat benim sınavda uykum gelmişti. Başarılar herkese.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı