Oyunlarda FX8300 kullanımı %100 oluyor

ChowSter

Hectopat
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
125
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese iyi sosyaller. FX8300 işlemci kullanıyordum. Başlıkta yazdığım sorundan ötürü işlemcimi i5 2500K olarak değiştirdim. Fakat GTA 5 ve Valorant'ta anlamsız olarak FPS düşmesi yiyorum bir süreliğine. Afterbur üzerinden baktığımda ekran kartı kullanımım 60-70 işlemcim 70-80 arası oluyor oyun gayet akıcı şekilde ilerliyor fakat bir 10 saniyeliğine işlemcim %100 ve ekran kartım %30'lara kadar düşüyor ve bu da drop yememe sebep oluyor. 1 haftadır araştırıyorum çözüme daha kavuşamadım yardımcı olur musunuz? Ekran kartı GTX 970.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant hiç oynamadım ama işlemci odaklı oyun diyorlar GTA 5 gelecek olursak GTA 5 nedense saçma şekilde fazla işlemci kullanıyor nedense.
 
İşlemcin yetersiz. Darboğaz dediğimiz şeyi yaşıyorsun. GTA 5 açık dünya oyunu olduğu için hesaplanacak çok fazla içerik var o yüzden işlemciye binen yük daha fazla oluyor. Darboğaz yaşamanın en kötü yanıda FPS düşmesi olayı, her sahnede işlemciye farklı yükler biner ve bazı sahnelerde işlemci yetersiz kalınca bu lanet olay yaşanır. Özetle sorununun çözümü yok. Aynı sokete sahip daha iyi işlemciyede geçsen o işlemci ailesi günümüz için yetersiz. Sistemi değiştirme vakti.
 

Geri
Yukarı