Büyük el için iPhone 15 Plus vs Pro vs Pro Max

Erdi Batın

Decapat
Katılım
28 Temmuz 2021
Mesajlar
180
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle "vay be ne dertler var" tarzında yorum yapmayın, ilk defa değiştireceğim telefonumu. Şu an kullandığım model Samsung A50 ve 5-6 yıllık kullanımın sonunda yeni bir telefon alma fırsatım doğdu ancak şöyle bir olay var, ben 190 civarı birisiyim ve doğal olarak elim büyük ve ayrıca basket geçmişimde var. Şimdi bunları düşününce küçük boyutta bir telefon almak -örneğin iPhone 15 ya da 15 Pro- elimde sırıtır ya da kaybolur gibime geliyor ve ben de buna karşın ya 15 Plus'ya da 15 Pro Max almayı düşünüyorum. Fakat Pro Max ile Plus arasında 20 k civarında fiyat farkı var ve bu fiyatı karşılayabilir miyim emin değilim. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Ve ayrıca "ya arkadaşım git Samsung al 20 bin TL'ye" falan demeyin, iPhone alacağım kafama koydum.
 
Aradaki farka fersah fersah değer ancak ödeyip ödememek size kalmış, 20K esnerken zorluk çekiyorsanız pek anlamı yok bunun. Telephoto sensörü, 120 Hz ve daha büyük ana sensör gibi hissedilir avantajları var 15 Pro Max'in.

Ve ayrıca "ya arkadaşım git Samsung al 20 bin TL'ye" falan demeyin, iPhone alacağım kafama koydum.
Bunun söylenmesi çok absürt olurdu ancak 48K'ya satılan S23 Ultra, globalde 14 Pro Max ile aynı fiyata satılıp, ülkemizde F/P bazında 15 Pro'dan daha mantıklı. Tabii spesifik seçimleriniz başkalarını ilgilendirmez, paranızı daha iyi değerlendirmek istemiyorsanız ne ala.
 
Ben 1.90 boyumdayım benimde elim büyük ama eğer Sultan köse falan değilsen pro max tek elle rahatça kullanılacak telefon değil. 14 plustan 15 proya geçtim rahat ettim tek elle kullanımı ve cebe çok rahat sığması düşme ihtimalinin olmaması tercih sebebimdi
 
Ben 1.90 boyumdayım benim de elim büyük ama eğer sultan köse falan değilsen Pro Max tek elle rahatça kullanılacak telefon değil. 14 Plus'tan 15 Pro'ya geçtim rahat ettim tek elle kullanımı ve cebe çok rahat sığması düşme ihtimalinin olmaması tercih sebebimdi.

Anlıyorum. Düşüneceğim.

TeknoSA ya da MediaMarkt'a gidip neden eline almıyorsun?
yani aldım aslında ama tam deneyimleyemedim bide size sormak istedim.
 
Aldın mı bilmiyorum ama fikir belirteyim, büyük elin varsa pro max düşünmelisin ancak bence en büyük dezavantajı ekranı kötü göstermesi. Özellikle sosyal medyada İnstagram Tiktok vb. video kalitesi max'e göre değilse göz yoruyo. Sürekli 4K video izlemeyeceksen pro max'in ne anlamı var diye sorarım mesela. Küçük elin varsa pro'dan başka düşünme. Pro bence verim açısından max'in çok önünde. Tek dezavantajı, telefonla vakit geçiriyosan max'e göre bir tık fazla belki şarj yiyebilir ancak onu da magsafe powerbankle halledersin yani. Son eklemem de şu olsun, 15 serisi de ekran teknolojisini oled yapmış. Orta bakışta hafif sarı, yan bakışta beyaz gösteriyor ekran. Can sıkıcı yani ama herkes alışıyor sanırım bir süre sonra. İstersen onu da önden sorabilirsin alacağın yere.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı