Bazı uygulamalarda ekranda belli bölgelerin kararma sorunu

İbrain

Decapat
Katılım
20 Ocak 2023
Mesajlar
1.169
Çözümler
11
Yer
Ankara/Gölbaşı
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming Nvidia GeForce GTX 1650 4GB GDDR6
CPU: AMD Ryzen 5 5600 + Stok Soğutucu
Anakart: MSI A320M PRO-VH
RAM: Kingston Fury Beast 16 GB DDR4 2666 MHz
SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus 1TB NVMe M.2
Kasa: GameBooster GB-M201B ARGB
PSU: NZXT C750 750W 80+ Bronze Yarı Modüler
Monitör: Samsung Odyseey G3 27'' 165 Hz FHD
Klavye: MSI Vigor GK 30
Mouse: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed
Kulaklık: JBL Tune 500BT
Webcam: Logitech C310 HD
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Sorunu başlıktan tam olarak açıklayamamış olabilirim. Ekranın belli bölgelerinde çok kısa süreli (göz kırpma gibi) satranç tahtası şeklinde kararma oluyor. Bu sorunu sadece YouTube'da bir videoyu küçük ekran modunda izlerken ve Steam mağaza sayfasında bir geliştirici yayın yaparken yaşıyorum. Ekran kartımda ve monitörümde bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Yaşadığım başka bir sorun DP kablosundan kaynaklandığını sandığım monitörde göz kırpma sorunu. Yani bahsettiğim durumun donanımımla alakalı olduğunu sanmıyorum. Aynı sorunu siz de yaşadınız mı veya bunun bir çözümü var mı?
 
Sorun Google'dan kaynaklı. Google ayarlardan donanım hızlandırmalı GPU'yu kapatın. Eğer düzelmese Google komple silip Chromium olmayan bir tarayıcı edinin. Bende de oluyordu, Mozilla Firefox'a geçince düzeldi.
Bu arada haklısınız. Donanım hızlandırmayı kapattığımda yok oldu gibi bir şey. Çok teşekkür ederim. Daha önce denediğim de fark etmemişti ama şuan fark etti. Boşuna garantiye yollayıp kartı açtırdık.
 
Bu arada haklısınız. Donanım hızlandırmayı kapattığımda yok oldu gibi bir şey. Çok teşekkür ederim. Daha önce denediğim de fark etmemişti ama şu an fark etti. Boşuna garantiye yollayıp kartı açtırdık.

Zararın neresinden dönsen kardır kardeşim, şahsen aynı sorunu ben de yaşıyordum tam tamına 2 PC al sat yaptım bu sorun yüzünden, meğer çözümü chormium tabanıymış bu sorun çok yaygın artık herkes de var elimden geldiğince herkese yazmaya çalışıyorum bu konu hakkında. Eğer sorun devam ederse Google Chrome'u direkt silip chormium olmayan tek tarayıcı olan Firefox'u yükleyin. Hem gizlilik hem hız açısından Chrome'dan çok daha iyidir. Bir kere o hatayı almadım Firefox yükledikten sonra tabii Chrome kullanmak isterseniz de donanım hızlandırma gpusunu kapattıysanız yeterli olacaktır. Rica ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı