İnceleme HP 245 G9 6Q8M2ES03 Laptop

Ürün için yorumum temel olarak deneyimlerim hakkında olacak. Umarım almak isteyenlerin kafasında fikir oluşturur.
İlk olarak ürünü "elmacık" firmasından aldım. Kargolama süresi hızlıydı ertesi gün kargoya verildi. Koruma için dışına havalı poşet sarılmış bir şekilde HP'nin kendi sıfır kolisi içerisinde geldi. Açılış aşamasında pakette herhangi bir deformasyon söz konusu değildi. Koli içerisinden laptop ve şarj aleti ve ilgili belgeler çıkıyor. E-arşiv fatura olduğu için fiziki bir fatura yoktu.
Cihaz içinde Windows işletim sistemi kurulu olarak gelmiyor. Kullanıma uygun olması için işletim sistemi kurulmalı.
FreeDOS yüklüyken bilgisayarın bilgilerine erişim imkanı F1 tuşu ile vardı, kutu üzeri model numarası ve ayrıca BIOS üzerinden bilgileri teyit ettim.

Bilgisayar kurulumunu yaparken HP sitesi üzerinden cihazı hesabım ile ilişkinlendirdim. Burada cihazın garantisi başlamış gözüküyordu. Doğal olarak da 2 sene olması gereken garanti süresinden daha az bir garanti gözükmekteydi. Bu sorunumu N11, elmacık ve HP firmalarının hepsinden aldığım bilgilwr doğrusundan HP sitesi üzerinde yazan süre değil fatura kesim tarihi üzerinden 2 yıl garantim bulunduğu üzerineydi. Bu bakımdan alışverişim ile ilgili olan 3 firma tarafından aynı bilgileri aldığım için garanti için fikri olarak bir problemim yok.
Yine HP sistemine girdiğim zaman cihazım 8 GB RAM bulunan model gözüküyordu. Bunu HP tarafından sorduğum zaman cihazın fabrika çıkışı olarak 8 GB RAM bulunduğunu ve bu fabrika çıkışı olan RAM için HP garantisi kalan 8 GB RAM için ise "elmacık" firmasının garantisi kapsamında olduğu söyledi.

Cihaz alım esnasında yaşadığım deneyimler bunlar olmak ile birlikte cihaz hakkında alışveriş süresinde erişemediğim bilgileri vermek istiyorum.
İlk olarak 15.6" ekrana sahip laptoplarda gelen depolama alanı dışında bir adet boş slot oluyor genelde, HP müşteri temsilcisine bunu sorduğumda cihazım da şu an kullanılmakta olan dışında boş slot olmadığı söylendi. Negatif olarak belki bu söylenebilir. İçinde bulunan ile birlikte bir depolama alanı kullanılamayacak içindekini çıkartıp yerine daha fazla kapsama alanı olan eklenebilir durumda.
Cihazın RAM'i 16 GB ama bunların frekansı hakkında bir bilgiye erişememiştim. İki farklı RAM kullanılmakta bunlardan biri Micron Technology diğeri de Samsung marka ve ikisinin de frekans hızı 3200MHz. Toplam iki slot var ve şu an iki slotu da dolu. Aynı zaman da anakart en fazla 3200 MHz frekansa sahip RAM destekliyor bilgisi verildi HP tarafından.
Şarj adaptörü 45W ve Type-C değil. Cihazda Type-C portu bulunmakta ama şarj için bu portu kullanamıyoruz. Şarj adaptörü ile ilgili anlam veremediğim bir konu var laptop kapalıyken yavaş şarj ediyor ve adaptör ısınmıyor. Ama laptop açık bir şekilde şarj edilirken kapalıdan çok daha hızlı şarj ediyor ve adaptör doğal olarak ısınıyor.
Klavye de numpad bulunmuyor ve ışıklandırması var. Tuşlar plastik malzemeden HP Pacilion'daki gibi metalik tuşlara sahip değil. Yazım olarak kullanırken keyif alıyorum.

Şarj süresi ile ilgili bana gayet yeterli geldi tam şarjdan sonra 5-6 saate yakın en yüksek parlaklıkta ve gündelik işlerde kullanım sağlıyor. Yani aynı telefon gibi akşam şarja takıp sabah gün boyu kullanılabilir diye düşünüyorum.
Ekran boyu olarak 15.6 inç ile 14 inç arasında kalmıştım. Kullanım kolaylığı ve ebat farkının fazla olmadığını internet kıyaslara bakarak 14 inç modeli tercih ettim. Benim için gayet yeterli. Ekran 60 Hz ve 1920x1080 çözünürlükte. Parlaklık olarak güneş altında açık hava da kullanımda eksiklik hissedilebilir ancak ev ve ofis kullanımı için gayet yeterli.

Temelde iş bilgisayarı olarak kullanacak olsam da arada sırada girip oyun oynarım diye Valorant oyununda FPS'i de gayet yeterli sayılarda ekran kartı harici olarak olmadığı için yüksek grafikli oyunları oynatacağını zannetmiyorum. İşlemcisi güçlü olduğu için işlemci odakli oyunları bence yeteri kadar oynayabilir.
Genel yorumum ise fiyat-performans olarak ve iş bilgisayarı kısmında benim kendi araştırmalarım sonucunda 2023 Ocak ayı için alınabilecek en mantıklı üründür kendisi. Umarım aklınızda bir fikir oluşmasına yardımcı olmuştur. Sağlıklı günler.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20230128_131929.jpg
    IMG_20230128_131929.jpg
    129,9 KB · Görüntüleme: 222
  • IMG_20230128_131919.jpg
    IMG_20230128_131919.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 208
  • IMG_20230128_131902.jpg
    IMG_20230128_131902.jpg
    115,9 KB · Görüntüleme: 209
Son düzenleyen: Moderatör:
Acer linkini atabilir misin merak ettim bende laptop arayışındayım.


Buyrun hocam. Vatanda satılan %45 NTSC modeli, burda trendyolda satılan %100 SRGB modeli.
 

Buyurun hocam. Vatan da satılan %45 NTSC modeli, burada Trendyol'da satılan %100 sRGB modeli.

Vatandaki W11 versiyonu sanıyordum Vatan indirimlerini bekliyordum o zaman Trendyoldakini alayım öyleyse teşekkür ederim bilgi için.
 
Önce Ryzen 7 5825U 8/512 olan modeli sipariş ettim ama iptal ettim.

Acer Swift 3'te karar kaldım. Çok performans aramadığım için önce ekran kalitesi, sonra kasa kalitesi, parmak izi, Type-C şarj gibi özellikler etkili oldu, üstelik Acer 300 gram daha hafif.

Vatandaki W11 versiyonu sanıyordum Vatan indirimlerini bekliyordum o zaman Trendyoldakini alayım öyleyse teşekkür ederim bilgi için.

Ben Trendyol'dan sipariş ettim hocam.

Şu an bu ekrandan bir Lenovo'da var 6600H 3050 modelli olan. 24.000 TL
Bu Acer Swift'te var bir de. 12.000 TL
Bir de Acer Nitro 5 12700H 4060 modelli bir laptop var, onda var. 34000 TL

Başka da denk gelmedim yani.

Valla laptopta en pahalı maliyet ekrana aittir. Sırf ekran için sipariş ettim desem yeridir.
 
Önce Ryzen 7 5825U 8/512 olan modeli sipariş ettim ama iptal ettim.

Acer Swift 3'te karar kaldım. Çok performans aramadığım için önce ekran kalitesi, sonra kasa kalitesi, parmak izi, Type-C şarj gibi özellikler etkili oldu, üstelik Acer 300 gram daha hafif.



Ben Trendyol'dan sipariş ettim hocam.

Şu an bu ekrandan bir Lenovo'da var 6600H 3050 modelli olan. 24.000 TL
Bu Acer Swift'te var bir de. 12.000 TL
Bir de Acer Nitro 5 12700H 4060 modelli bir laptop var, onda var. 34000 TL

Başka da denk gelmedim yani.

Valla laptopta en pahalı maliyet ekrana aittir. Sırf ekran için sipariş ettim desem yeridir.
Yorumlarda ekranı beğenmeyenler olmuş ayrıca geldiğinde ram upgrade yapılabiliyor mu bakabilir misin ben henüz alamıyorum önümüzdeki ay alacağım inşallah upgrade hakkında bilgim olursa sevinirim sana zahmet olmazsa hocam.
 
Yorumlarda ekranı beğenmeyenler olmuş ayrıca geldiğinde RAM upgrade yapılabiliyor mu bakabilir misin ben henüz alamıyorum önümüzdeki ay alacağım inşallah upgrade hakkında bilgim olursa sevinirim sana zahmet olmazsa hocam.

Acer'da upgrade yok. Yazmıştım zaten, sabit 8 GB RAM.

Diğer ürünü tercih etmelisin. 5825U, 8/512 12600 lira HP 245 G9. Fiyatına göre çok çok iyi.

Ama 6 Bit ekran var. Type-C şarjı yok. Plastik kasa.
 
@Dogukanucarrr hocam hala HP 245 G9 laptopu kullanıyor musunuz? Ekran kalitesi nasıl? Bir yerde panelin 6 bit olduğunu söylediler. Var mı böyle bir şey.

Alacağım ama sadece ekran kalitesinden dolayı çekiniyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

Hala kullanmaktayım. Şahsen oyun veya renk konusunda üstün bir video izleyip bunu denetleme şansım olmadı. Gündelik kullanımda herhangi bir eksiklik renk paletine ilişkin hissetmedim.
 
bendede bu laptop var, yazılım testleri için ek pc olarak aldım. Hackintosh kurmaya niyetlendim bi ara ama beceremedim, bu laptopa sahip olup hackintosh kurmuş olan varsa konu açarsa sevinirim
 

Geri
Yukarı